Wat is een wifibooster en wat is het verschil met een wifirepeater?

Appen, downloaden, mailen of een foto uploaden op sociale media; het liefst doen we dit alles tegelijkertijd. Jammer genoeg kunnen dikke muren, isolatiemateriaal en randapparatuur er soms voor zorgen dat je internetverbinding trager wordt. In dat geval zou je eens kunnen kijken naar een wifibooster, ook wel een wifiversterker genoemd.

Wat zijn wifiversterkers?

Wifiversterkers is een verzamelnaam voor verschillende producten. Zoals de naam al doet vermoeden, geven de apparaten binnen deze productcategorie je wifi een boost. Daarmee willen we zeggen dat het apparaat (overal in huis) je wifi-signaal verbetert. Er zijn verschillende soorten wifiboosters, zowel bekabeld als draadloos. Het voordeel van een draadloze wifibooster is dat je geen kabels meer hoeft te trekken. Je plaatst de stations simpelweg op een gewenste plek en vervolgens wordt je wifi in het hele huis versterkt.

Het verschil tussen een access point en een draadloze router.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

laptop computer internet wifi vrouw werk

Hoe werkt een wifibooster?

Met je eigen modem en de verschillende stations leg je een wifi-netwerk aan met optimale dekking voor je huis. Je kunt de verschillende stations overal plaatsen. Plaats er bijvoorbeeld een voor het raam, zodat je in de tuin kunt internetten. Of plaats een exemplaar op zolder zodat je daar kunt werken. Alle stations communiceren en staan in verbinding met elkaar. Daardoor ben je altijd met het wifi-punt verbonden met het sterkste signaal. Je heb hierdoor niet alleen snel maar ook betrouwbaar internet door je hele woning, zelfs als je op de trap loopt of op zolder bent.

Wifiboosters werken samen door een netwerk te vormen door middel van roaming in je woning. Wanneer je door je huis loopt verbindt jouw telefoon, tablet of laptop automatisch met het dichtstbijzijnde station, zodat je de allerbeste snelheid en kwaliteit ervaart.

Wanneer gebruik je een wifibooster?

Een wifibooster is vooral handig als de afstand tot je modem te groot is. Hoe verder je van het wifi-modem af bent, des te zwakker wordt het signaal. Vlakbij het wifi-modem werkt je verbinding het beste. Een wifibooster kan ook handig zijn als je veel obstakels in huis hebt. Dikke muren, plafonds, radiatoren en grote metalen oppervlakten zorgen voor demping van het wifi-signaal.

Verschil tussen een wifibooster en een wifirepeater

Een wifibooster is niet hetzelfde als een repeater (ook wel range extender genoemd). Een repeater ontvangt het wifi-signaal van de wifi-modem en stuurt dat versterkt weer uit. In de praktijk halveert de range extender de wifi-snelheid, omdat een range extender niet gelijktijdig kan ontvangen en zenden. Daarnaast moet je een range extender altijd op een plek plaatsen waar het signaal goed is. Gebeurt dat niet, dan neemt de snelheid nog verder af.

Bekijk onze aanbieding van VodafoneZiggo met wifiboosters, voor bestaande en nieuwe klanten.

Wil je je wifinetwerk verbeteren of draadloos internet als dienst aanbieden aan je gasten of bezoekers? 3Bplus onderzoekt wat de beste opties zijn voor je organisatie en adviseert je welk wifinetwerk het beste aansluit bij je wensen en eisen. Ons aanbod op het gebied van zakelijk wifi strekt van onderzoek en advies tot en met implementatie en beheer. Neem gerust contact met ons op.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

4G versus 5G: wat zijn de verschillen tussen de mobiele netwerken?
5G-veiling werpt meteen zijn vruchten af voor KPN en T-Mobile
5G kan de adoptie van Internet of Things-toepassingen versnellen
Houd je data en bestanden veilig met zakelijk wifi

Mis nooit meer een artikel: volg ons op LinkedIn.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: