Vodafone 5G: wat biedt Vodafone op het gebied van 5G?

Vodafone 5G in Nederland: wat biedt Vodafone op het gebied van 5G?

In dit artikel gaan we in op 5G van Vodafone. Als eerste provider in Nederland bood Vodafone 5G aan. Wat betekent het als je 5G van de provider afneemt?

Vodafone 5G: eerst een overzicht van de voordelen van 5G?

5G is het snellere mobiele internet van de toekomst. Zeker op termijn is 5G tientallen keren sneller dan 4G. De downloadsnelheden die 5G in dit bestaande spectrum kan bieden, lopen op tot maximaal 1Gbps, wat ruim boven de maximale 350 Mbps van de huidige 4G-abonnementen ligt. Het downloaden van muziek en films met 5G-snelheid is dan enkel nog een kwestie van seconden. 5G biedt bakken aan bandbreedte en legt effectiever verbindingen. 5G is stabieler, heeft meer capaciteit en is efficiënt in gebruik. Dit leidt tot een betere ervaring op bijvoorbeeld drukke plekken zoals stations en stadions. Ook handig: met 5G heb je nauwelijks vertraging tussen het moment dat jij klikt en de actie op je beeldscherm. De reactietijd zal met zo’n 30% verbeteren: van gemiddeld rond de 30 milliseconden op 4G tot onder 20 milliseconden op 5G.

Vodafone 5G: wat heb je nodig om gebruik te maken van 5G?

Wil je gebruikmaken van 5G? Het 5G-netwerk van Vodafone is in vrijwel heel Nederland beschikbaar. Je hebt echter wel een geschikt toestel en het juiste abonnement nodig. 5G zit standaard in alle Red-abonnementen van de provider. Heb je een Start-abonnement? Gebruik dan de add-on via My Vodafone. Wanneer u ook een geschikt 5G-toestel heeft, verbindt deze automatisch met het 5G-netwerk. In de meeste gevallen is dit direct. 5G werkt ook al over de grens bij Vodafone. Zo kun je 5G al gebruiken in onder andere Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en China. Binnenkort volgen meer landen zoals Turkije, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Wanneer je verbinding maakt met het Vodafone 5G netwerk verschijnt er een 5G-icoon in je beeldscherm.

Vodafone 5G: hoe werkt het mobiele netwerk 5G eigenlijk?

De ideale frequentie voor 5G is 3,5 Ghz omdat het bereik van deze frequentie zeer groot is. 3,5 Ghz komt in Nederland naar verwachting pas in 2023 beschikbaar omdat deze frequentie nu nog wordt gebruikt door Defensie en veiligheidsdiensten. Dankzij innovatieve technologie kan Vodafone 5G nu al toepassen in bestaande frequentiebanden en met de huidige antennes, zodat deze zowel 4G als 5G door kunnen geven. Voor de 5G-verbinding maakt Vodafone gebruik van 'Dynamic Spectrum Sharing' (DSS). Met deze technologie van Ericsson kan het netwerk hetzelfde spectrum gebruiken voor 4G- en 5G-verbindingen.

Vodafone 5G: 5G is de toekomst van mobiel internet

  • 5G wordt de komende jaren steeds krachtiger en kan nu al snelheden van 1 Gbit/s bereiken. Ook op drukke plekken als een voetbalstadion of festivalterrein. De hoeveelheid te versturen en ontvangen data is ook hoger. En in de komende jaren wordt 5G alleen maar beter.
  • Er komen steeds meer toepassingen voor het Internet of Things (IoT), Virtual Reality en Augmented Reality. Hiervoor zijn op hetzelfde moment veel meer verbindingen nodig tussen apparaten. Met 5G is dit mogelijk. Voor ondernemers brengt dit kansen, zoals het inzetten van robots en slimme apparaten voor uw bedrijf.
  • De reactietijd van 5G is veel korter, van tientallen (4G) naar enkele milliseconden. Dit maakt zelfrijdende auto's, bussen en vrachtwagens een realistisch toekomstbeeld. Maar ook het gebruik van livestreams tussen dokters en ambulances. Zonder haperen.

Vodafone 5G: wat kan 3Bplus voor je bedrijf betekenen?

3Bplus is trots zich Specialised Partner van VodafoneZiggo te mogen noemen. Voor bedrijven die op zoek zijn naar onafhankelijk advies over telecomzaken werkt VodafoneZiggo samen met partners zoals 3Bplus. We zijn getraind en gecertificeerd op een groot gedeelte van het VodafoneZiggo Business-portfolio en hebben ervaring met de gezamenlijke uitrol van diensten op het gebied van communicatie/connectivity, waaronder Vodafone 5G.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: