Televisie als interactief communicatiemiddel voor de zakelijke markt

Lange tijd gingen er geluiden op in de markt dat de dagen van lineaire televisie zijn geteld. Onterecht, want televisie is nog steeds springlevend. Ook binnen de zakelijke markt, waar het vertrouwde scherm bij uitstek kan worden ingezet als een interactieve module binnen de gehele communicatieketen. De televisie blijft voorlopig onmisbaar als basis, waaraan allerlei interactieve televisiediensten worden toegevoegd.

Sectoren waarvoor 3Bplus zakelijke televisiediensten levert

  • recreatie/leisure
  • hospitality
  • zorg
  • overheid

Comfort voor cliënten en gasten

De televisie vervult nog steeds een sociale functie in de woonkamer, of we nu thuis zijn, bij vrienden of met vakantie. Dit geldt ook voor de zakelijke markt. Het is een extra, groot en comfortabel scherm binnen de mix van devices zoals smartphones, laptops en tablets van cliënten, bezoekers en gasten.

Content op maat

Naast aanvullende streamingdiensten is er bij zakelijke televisie ook content op maat mogelijk. Een recreatiepark kan als eerste scherm bijvoorbeeld de eigen website laten zien, of een gepersonaliseerd bericht voor nieuwe gasten die net aankomen in hun vakantieverblijf. Zakelijke dienstverleners en overheden kunnen voor hun stakeholders relevant nieuws laten zien, zoals nieuws, beurskoersen of bedrijfsspecifieke content. Met een centrale televisie-server is de content snel en relatief gemakkelijk in te regelen en te beheren. Voor grote recreatieparken en hotels, die vaak meer dan honderd televisies in gebruik hebben, is dat een must.

Ook mogelijkheden dankzij IoT

Mede dankzij IoT-toepassingen is er nog meer mogelijk. Denk aan een koolmonoxidemelder die is gekoppeld aan het televisiescherm als extra veiligheid. Of een interactieve deurbel waarvan het beeld rechtstreeks op de televisie wordt geprojecteerd en waarbij via de afstandsbediening de deur kan worden geopend. Of het aanbieden van een QR-code via de televisie, waardoor een scherm wordt geopend waarmee gasten de gordijnen, verlichting en temperatuur in hun vakantieverblijf kunnen regelen, zonder dat ze daarvoor een speciale app op hun telefoon hoeven te downloaden. Of televisies die worden gebruikt voor narrowcasting in een retailomgeving, waarbij winkels hun eigen lokale content direct kunnen presenteren aan winkelende klanten.

3bplus zakelijke tv televisie vodafone

Een stabiel en toekomstvast netwerk

Een bestaand coax-netwerk is met relatief kleine ingrepen vaak prima geschikt te maken voor moderne diensten. Dat scheelt onnodig grote investeringen in glasvezel – wat dus niet altijd per se de beste oplossing is – en het is bovendien een duurzame oplossing. Met een coax-netwerk is het ook mogelijk om een tv aan te sluiten zonder settopbox. Het voordeel: minder apparatuur, minder stroom, minder snoeren en minder afstandsbedieningen.

De kracht van 3Bplus

3Bplus is een van de weinige partijen in de zakelijke televisiemarkt die de complete keten kan aanbieden: van netwerk tot en met televisietoestel. Hiervoor werken we nauw samen met gerenommeerde partners, waaronder Ziggo Zakelijk en LG. We vertellen je graag meer over de veranderende rol van zakelijke televisie en laten je zien wat de mogelijkheden en voordelen zijn voor je business.

3bplus vodafone logo

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: