De toepassing van sensoren in hotels en hotelkamers: 5 voorbeelden

We wisten al dat snel en betrouwbaar internet tegenwoordig van groot belang is voor hotels. Wat heet: het is voor bijna 90 procent van de gasten zelfs de allerbelangrijkste voorziening. Hiermee worden zaken als een tv, bad en minibar ruimschoots verslagen. Hotelgasten vragen ook steeds meer om andere technologische oplossingen die hun verblijf zo aangenaam mogelijk maken. We kijken in dat kader vandaag naar sensoroplossingen.

Sensorenoplossingen in hotels

Iedereen herkent het wel: ondanks het bordje ‘don’t disturb’ dat je hebt opgehangen, wordt je ’s ochtends vroeg toch gewekt door een ferme klop op de kamerdeur van housekeeping. Door gebruik te maken van een sensoroplossing kan in de gaten gehouden worden of er gasten in de kamer zijn. Daarmee kunnen we voorkomen dat gasten onnodig gestoord worden.

Bovenstaande is slechts een van de manieren waarop sensoren toegepast kunnen worden in hotels en hotelkamers, via Entree Magazine. We zetten er graag nog een aantal op een rijtje.

Houd je data en bestanden veilig met zakelijk wifi.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

huis woning ouderen smart home slim huisautomatisering domotic

Automatisering: smart hotelkamers

Uiteraard kunnen sensoroplossingen ook ingezet worden in het kader van automatisering. Net als bij de huisautomatisering in smart homes kunnen we ook in hotelkamers de lichten, televisie, thermostaat en andere apparaten automatisch uit laten schakelen als de sensor geen beweging detecteert. Ook kunnen we de gordijnen automatisch sluiten op het heetst van de dag.

Bovenstaande oplossing werkt met bewegingssensoren. Je zou hiermee bijvoorbeeld ook kunnen regelen dat de weg naar het toilet oplicht wanneer een gast ’s nachts uit bed stapt. Of denk aan het afspelen van een welkomstbericht wanneer een nieuwe gast de kamer voor het eerst betreedt.

Veilig internetten vanaf je vakantieadres: zeven tips.

Beweging en luchtkwaliteit meten

Uiteraard kunnen sensoren ook andere dingen meten dan beweging. Dankzij sensoren kunnen we onder meer de luchtkwaliteit en de hoeveelheid koolstofdioxide in een hotelkamer meten. Een slimme sensoroplossing weet op die manier precies wanneer er geventileerd moet worden. Met deze oplossing kun je ook bepalen of er toch een gast aanwezig is, zelfs als deze niet beweegt.

Je zou zelfs kunnen kiezen voor matrassen met sensoren. Deze kunnen bijvoorbeeld meten op welk matras meer geslapen wordt, zodat deze eerder vervangen kan worden.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Is de nieuwe brug bij Genua de slimste constructie van Europa?
Je woning beveiligen met deze slimme tech-oplossingen
Slimme verkoopstalletjes met sensoren om diefstal tegen te gaan
Social distancing-technologie tijdens de coronacrisis

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: