Een smart hotel verbetert de gastervaring en bevordert duurzaamheid

Zo helpen we jouw hotel uitgroeien tot een smart hotel

Waarom zou je een smart hotel willen zijn? Welke oplossingen zijn er te koop? En hoe kunnen wij je helpen bij het plannen en implementeren van deze slimme hoteloplossingen.

Maar eerst een definitie: wat is een smart hotel precies?

Een smart hotel is een hotel dat gebruik maakt van slimme technologieën en geavanceerde systemen. De voordelen van smart hotels zijn onder meer een verhoogde efficiëntie voor het personeel, en gebruiksgemak voor gasten, een verbeterde gastervaring en meer mogelijkheden voor gepersonaliseerde dienstverlening.

Een smart hotel maakt gebruik van het Internet of Things (IoT) en andere technologieën om de hotelkamer en faciliteiten te automatiseren en te integreren in een enkel systeem, waardoor gasten toegang krijgen tot een breed scala aan diensten en voorzieningen.

Welke slimme oplossingen vind je terug in een smart hotel?

We geven een aantal voorbeelden van de slimme oplossingen die wij aanbieden voor hotels:

Smart hotels kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van slimme verlichtingssystemen, slimme sloten, slimme tv's en slimme thermostaten die kunnen worden aangestuurd door middel van een centrale hub in de kamer. Hierdoor kunnen gasten eenvoudig de lichten dimmen, de temperatuur aanpassen, de tv bedienen en zelfs het raam openen of sluiten, allemaal vanuit hun bed.

Daarnaast kan een smart hotel gebruik maken van geautomatiseerde check-in en check-out processen, waardoor gasten tijd besparen en geen rij hoeven te staan bij de receptie. Met onze hub is het zelfs mogelijk zijn om in te checken via een app op de smartphone van de gast.

Smart hotels kunnen ook gebruik maken van slimme beveiligingscamera's en sensoren om de veiligheid van de gasten te waarborgen en kan zelfs virtuele assistenten in de kamer plaatsen om gasten te helpen bij het plannen van activiteiten en het vinden van lokale restaurants en bezienswaardigheden.

Deze technologieën kunnen worden gecombineerd in een enkel systeem om een naadloze en gepersonaliseerde ervaring voor de gasten te creëren.

Smart hotel: op deze manier helpen we jouw hotel uitgroeien tot een smart hotel.

Een smart hotel is natuurlijk ook een duurzaam hotel

Bij het slim maken van hotels hebben wij ook aandacht voor duurzaamheid. Smart hotels richten zich steeds meer op duurzaamheid en het verminderen van hun impact op het milieu. Smart hotels maken gebruik van slimme verlichtingssystemen, slimme thermostaten en energiezuinige apparaten om het energieverbruik te verminderen. Om te zien of dit soort oplossingen echt bijdraagt aan het verduurzamen van een hotel is het ook belangrijk om het energieverbruik te monitoren.

Onze meetapparatuur voor energieverbruik is zeer nauwkeurig en kan zelfs het verbruik van individuele apparaten meten. Door de verzamelde data over je energieverbruik te analyseren, kunnen we vervolgens precies de juiste oplossingen vinden om energie te besparen. Naast energiezuinige apparaten gaat het dan ook om oplossingen voor energieopwekking en -opslag, zoals slimme batterijen.

Zo helpt 3Bplus je hotel uitgroeien tot een smart hotel

We geven niet enkel advies, maar kunnen je ook helpen bij het implementeren van deze en nog veel meer smart hotel oplossingen. We ondersteunen je graag bij het plannen van de implementatie, het leiden van de uitvoering ervan, het monitoren van de voortgang en het rapporteren over de status en het tijdschema. Ook voeren we kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: