Ziggo GigaNet

GigaNet is de overkoepelende naam voor het nieuwe vaste en mobiele netwerk van Ziggo. Het gaat om het glasvezelkabelnetwerk van de provider gecombineerd met SmartWifi. Dankzij deze combinatie van technologieën ontstaat er een perfecte verbinding naar en in u huis. GigaNet is stabiel, snel en veilig internet.

We vertellen u op deze pagina graag meer over GigaNet.

Wat is GigaNet: glasvezelkabelnetwerk

In het glasvezelkabelnetwerk van Ziggo wordt de techniek van glasvezel gecombineerd met coaxkabel, wat zorgt voor stabiel en snel internet. We leggen dat graag uit. Van de datacenters van Ziggo tot de straatkast ligt glasvezel. Glasvezel is ideaal voor het afleggen van grote afstanden en het tegelijkertijd versturen van veel data. Van de straatkast tot u huis vindt u vervolgens coaxkabel; de bewezen en betrouwbare techniek die op dit moment al naar de meeste huizen in Nederland ligt. Dankzij slimme software kunnen we steeds meer data versturen over dezelfde kabels. Dit maakt dat de vertrouwde coaxkabel nog tot in de verre toekomst geschikt is. 

Wat is GigaNet: SmartWifi

Er worden steeds meer apparaten draadloos verbonden, zoals onze slimme lampen, thermostaat en deurbel. Daarom is het belangrijk om in uw huis een stabiel en snel wifinetwerk te hebben. Daarom heeft Ziggo naast het glasvezelkabelnetwerk ook SmartWifi. Het bijbehorende modem, de pods en de app schakelen bij SmartWifi altijd naar de beste frequentie, verdelen de wifi naar gebruik en kiezen automatisch het snelste wifipunt. Daardoor heeft u altijd en overal in huis snel en stabiel wifi.

giganet ziggo

Waarom is GigaNet nodig?

Mensen zijn steeds vaker online: we streamen, gamen en verbinden zoals gezegd steeds meer slimme apparaten met het internet. Dankzij GigaNet van Ziggo bent u klaar voor alles wat u wilt doen. Zowel nu als in de toekomst.

Ziggo levert tv, telefoon en internet met snelheden tot 1 Gbit/s via GigaNet. Er is inmiddels ook succesvol getest met snelheden van 10 Gbit/s. Dit is 100 keer sneller dan wat het gemiddelde huishouden in Nederland nu heeft. En het is door steeds slimmere software mogelijk om in de toekomst nog hogere snelheden te halen. De netwerkcapaciteit van het netwerk wordt elk jaar uitgebreid, zodat GigaNet blijft voldoen aan de eisen die de gebruikers eraan stellen.

Hoe krijgt u GigaNet?

Heeft u internet van Ziggo? Dan maakt u (op den duur) automatisch gebruik van GigaNet. Ziggo startte in 2019 met het aanbieden van de 1Gbit/s-downloadsnelheid. Regio voor regio wordt aan het nieuwe netwerk gewerkt. Op dit moment zijn al meer dan 5,5 miljoen huishoudens aangesloten. U ontvangt bericht zodra uw regio aan de beurt is. Eind 2022 hebben alle klanten toegang.

3Bplus en VodafoneZiggo

3Bplus is trots zich Solution Partner van VodafoneZiggo te mogen noemen. Voor bedrijven die op zoek zijn naar onafhankelijk advies over telecomzaken werkt VodafoneZiggo samen met partners zoals 3Bplus. We zijn getraind en gecertificeerd op een groot gedeelte van het VodafoneZiggo Business-portfolio en hebben ervaring met de gezamenlijke uitrol van diensten op het gebied van communicatie/connectivity. 3Bplus en VodafoneZiggo werken intensief samen en kunnen u totaal ontzorgen.

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over GigaNet.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: