Verduurzamingsplicht biedt kansen voor duurzame bedrijven 

Voldoe aan de verduurzamingsplicht met onze innovatieve oplossingen

Ontdek onze innovatieve oplossingen om aan de verduurzamingsplicht te voldoen en je energieverbruik te optimaliseren. Van zonnepanelen tot energieopslag, energiemonitoring en slimme thermostaten, wij helpen jouw bedrijf verduurzamen.

Het nieuwe Activiteitenbesluit milieubeheer

Bedrijven en instellingen, die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar gebruiken, moeten volgens het Activiteitenbesluit milieubeheer alle energiebesparende maatregelen nemen die ze in vijf jaar of minder kunnen terugverdienen. Vanaf 1 juli 2023 zijn de regels strenger geworden en verandert de energiebesparingsplicht in een verduurzamingsplicht.

Dat betekent dat bedrijven zowel energiebesparende maatregelen moeten nemen als maatregelen treffen om hun energieverbruik duurzamer te maken. Denk aan het opwekken van hernieuwbare energie op hun locatie, zoals via zonnepanelen op het dak. Daarnaast is bijvoorbeeld ook ledverlichting inclusief armatuurvervanging voor binnen- en buiten toegevoegd. Bovendien moeten bedrijven hun energiezuinige techniek blijven beheren en onderhouden, om ervoor te zorgen dat deze ook na installatie energiezuinig functioneert.

Het Activiteitenbesluit milieubeheer geldt onder meer voor bedrijven in de industrie, detailhandel, horeca, recreatie, landbouw, bouw en dienstverlening. Bedrijven moeten voor 1 december 2023 laten weten welke duurzaamheidsmaatregelen ze hebben genomen en nog gaan nemen. Daarna moeten ze eens in de vier jaar rapporteren over hun genomen maatregelen. Als een bedrijf niet voldoet aan de nieuwe verduurzamingsregels of niet op tijd of volledig rapporteert, kunnen er sancties worden opgelegd, zoals boetes. Het is daarom belangrijk om op tijd in te zetten op duurzaamheid en energiebesparing.

Ontdek onze innovatieve oplossingen om aan de verduurzamingsplicht te voldoen en je energieverbruik te optimaliseren.

Hoe wij je kunnen helpen bij de verduurzamingsplicht

Als expert op het gebied van zakelijke duurzaamheid bieden we samen met onze partner Watt Logistics innovatieve oplossingen die bedrijven kunnen helpen om te voldoen aan de verduurzamingsplicht en hun energieverbruik te optimaliseren. Het gaat dan bijvoorbeeld om oplossingen op het gebied van zonnepanelen, energieopslag in slimme batterijen, energiemonitoring en slimme thermostaten. 

Zonnepanelen: Aanzienlijke besparingen en deskundig advies 

Met de nieuwe EML zijn bedrijven en instellingen voor wie de terugverdientijd minder dan vijf jaar bedraagt, verplicht zonnepanelen te installeren. Zonnepanelen bieden talrijke voordelen voor bedrijven. Zo zorgen ze voor aanzienlijke besparingen op de energiekosten, aangezien de opgewekte zonne-energie de behoefte aan traditionele elektriciteit vermindert. Daarbij komt nog dat zonnepanelen momenteel erg aantrekkelijk zijn. Je verdient je investering binnen enkele jaren terug en bespaart aanzienlijk op je energierekening. We bieden deskundig advies bij het kiezen en aanschaffen van zonnepanelen. We luisteren naar jouw bedrijfsbehoeften en bieden een passende oplossing. 

Energieopslagsystemen: Verminder afhankelijkheid en optimaliseer energiegebruik 

Een energieopslagsysteem is een apparaat dat elektrische energie kan opslaan om later te gebruiken. Het werkt samen met het elektriciteitsnet en/of zonnepanelen om overtollige energie op te slaan wanneer de vraag laag is en later vrij te geven wanneer de vraag hoog is. Onze slimme batterij analyseert daarbij opwekkingspatronen, weersverwachting, energieprijs en verbruikspatroon met zelflerende algoritmen. Zo neemt het slimme beslissingen om energie op te slaan, bij te laden of terug te leveren aan het net. Resultaat: geoptimaliseerde energiebalans en lagere kosten.

Energiemonitoring: Gedetailleerd inzicht voor efficiënter energiegebruik 

Met onze energiemonitoring bieden we gedetailleerd inzicht in je stroomverbruik. Deze oplossing bewaakt je gehele elektriciteitsnetwerk en alle aangesloten apparaten. Je weet altijd precies hoeveel stroom elk apparaat verbruikt, de kwaliteit van de stroom en hoeveel stroom je teruglevert aan het net. Deze data geeft waardevolle inzichten om efficiënter met energie om te gaan. Real-time gegevens en aangepaste rapporten helpen je bij het monitoren en analyseren van je energieverbruik. Deze oplossing is toepasbaar in verschillende situaties, van individuele appartementen tot grote organisaties. 

Slimme thermostaten: Besparing, inzicht en comfort voor bedrijven 

Een slimme thermostaat is een geavanceerd apparaat dat de temperatuur in een gebouw regelt op basis van vooraf ingestelde programma's en intelligente sensoren. Het biedt diverse voordelen voor bedrijven. Ten eerste zorgt het voor energiebesparing door efficiënter gebruik van verwarming en koeling. De thermostaat kan op afstand worden bediend, zodat onnodig verwarmen of koelen van lege ruimtes wordt voorkomen. Dit leidt tot lagere energiekosten. Daarnaast biedt een slimme thermostaat inzicht in het energieverbruik en geeft het suggesties voor optimalisatie. Het resultaat is niet alleen kostenbesparing, maar ook een duurzamer en comfortabeler werkomgeving.  

Transformeer je organisatie in 12 maanden naar een duurzaam bedrijf 

Wil je compleet ontzorgd worden? In 12 maanden transformeren we je organisatie tot een duurzaam bedrijf. We voeren een bedrijfsscan uit om gedetailleerd inzicht in je energieverbruik te krijgen. Daarnaast bestuderen onze energieconsultants je netwerk en processen voor een volledig begrip van je energiecyclus. Op basis van die analyses selecteren we de beste oplossingen voor jouw situatie. Implementatie, monitoring en kwaliteitscontroles worden verzorgd, en na 12 maanden evalueren we de prestaties. Concrete gegevens tonen het succes van je inspanningen en identificeren verbeterpunten.  

We werken samen met betrouwbare installatiepartners die de installatie van de oplossingen verzorgen en het onderhoud ervan op zich nemen. Hierdoor kunnen bedrijven vertrouwen op een professionele en zorgeloze implementatie van de gekozen energiebesparende maatregelen. 

Neem vandaag nog contact op en ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen om te voldoen aan de verduurzamingsplicht.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: