Dubbele winst met onze batterij voor zonnepanelen

Haal het beste uit je zonnepanelen met een batterij voor zonnepanelen

Wil je nog meer voordeel uit je zonnepanelen halen? Kijk dan naar een batterij voor zonnepanelen. Een thuisbatterij zonnepanelen slaat zonne-energie die je niet meteen gebruikt voor je op.

Batterij voor zonnepanelen om meer uit je panelen te halen

We willen met zijn allen minder energie gebruiken. De energie die we wel gebruiken, willen we daarnaast op een duurzame manier opwekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Heb jij zonnepanelen en wil je daar nóg meer voordeel uithalen? Kijk dan eens naar een batterij zonnepanelen. In dit artikel vertellen we je meer over hoe een batterij voor zonnepanelen je kan helpen om het beste uit je panelen te halen.          

Batterij voor zonnepanelen helpt je verduurzamen en besparen

Met een batterij voor zonnepanelen, ook wel een thuisbatterij genoemd, kun je je eigen zonne-energie zo goed mogelijk benutten. Wanneer er een overschot aan energie opgewekt wordt, wordt dat opgeslagen in de thuisbatterij zonnepanelen. De energie in die accu kun je vervolgens op een later moment – wanneer er geen of te weinig energie opgewekt wordt door je zonnepanelen – alsnog zelf te gebruiken. Met een batterij zonnepanelen kun je dus niet alleen overdag gebruik maken van je eigen zonnestroom, dat kan ook op momenten dat de zon niet schijnt of tijdens piekuren. Dat betekent dat je veel minder (grijze) stroom van je energieleverancier hoeft te kopen.

Batterij voor zonnepanelen: haal meer uit zonnepanelen met een batterij voor zonnepanelen.

Batterij voor zonnepanelen geeft je grotere je onafhankelijkheid

Omdat je dankzij een thuisbatterij zonnepanelen minder stroom hoeft te kopen, verklein je de afhankelijkheid van je energieleverancier en van het elektriciteitsnet. Ter vergelijking: zonder accu verbruik je slechts zo’n 30 tot 50 procent van de zonnestroom die je zonnepanelen opwekken. Met een batterij zonnepanelen verhoog je het gebruik van eigen geproduceerde zonne-stroom tot maximaal 80 procent. Door je eigen stroom op te slaan, zet je dus een grote stap richting zelfvoorzienend zijn.

Batterij voor zonnepanelen helpt het stroomnet ontlasten

Steeds meer mensen nemen zonnepanelen. Ook wordt er steeds meer stroom afgenomen, bijvoorbeeld voor het laden van elektrische auto's. Het elektriciteitsnet kan al dat stroomverkeer soms niet goed aan; het net raakt dan overbelast. Met een batterij voor zonnepanelen lever je een bijdrage aan het ontlasten van het net. Als je zonnestroom opslaat, lever je immers minder terug aan het net. Je thuisbatterij zonnepanelen werkt dan als een buffer om de pieken in de belasting te verlagen.

Op deze manier werkt onze slimme batterij voor zonnepanelen

Onze batterij zonnepanelen wordt aangesloten op je energiesysteem, waar je zonnepanelen ook onderdeel van zijn. De slimme software bepaalt vervolgens wanneer energie uit je zonnepanelen moet worden gebruikt, wanneer het opgeslagen moet worden en wanneer het moet worden terug geleverd aan het net.

Bij zijn berekeningen houdt de software van de thuisbatterij zonnepanelen ook rekening met de weersvoorspelling én met de stroomprijs. Dat bekent concreet dat de accu opgeslagen energie op het beste moment inzet, bijvoorbeeld wanneer de prijs van stroom hoog is, en zoveel mogelijk oplaadt als de stroomprijzen gunstig of zelfs negatief zijn. Opgeslagen energie die je niet gebruikt, wordt daarnaast op het financieel gunstigste moment terug geleverd aan je energieleverancier.

Wil je meer weten over onze slimme batterij zonnepanelen? Neem gerust contact met ons op!

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: