Infographic: internet in Nederland en België

Internet in Nederland en België: infographic

Het internet is onmisbaar, zowel voor particulieren als voor bedrijven in diverse branches. Zodoende kijken we in deze infographic naar de huidige staat van het internet. Hoe is het internet in Nederland? Heeft iedereen toegang tot het internet en wat valt er te zeggen over de snelheid en de kosten? We bespreken ook de situatie in België, zodat we uiteindelijk een vergelijking tussen de beide landen kunnen maken.

Onder de afbeelding vind je een tekstuele weergave van de infographic.

Infographic: internet in Nederland en België

Internet NL / BE: De staat van het internet

Wat is de huidige staat van het internet in Nederland? Heeft iedereen toegang tot het internet en wat valt er te zeggen over de snelheid en de kosten? We bespreken ook de situatie in België, zodat we uiteindelijk een vergelijking tussen de beide landen kunnen maken.

 • Nederland: Bijna iedereen heeft toegang tot snel internet. 16% behaalt een snelheid van meet dan 25 Mbps. Abonnementen tussen de 10 tot 30 Mbps zijn het meest populair. Met de adoptie van IPv6 gaat het nog niet erg hard in Nederland. Nederland heeft dekkende LoRa-en SigFox-netwerken voor Internet of Things. 
 • België: In 2015 had zo’n 82 procent van de bevolking internettoegang. De gemiddelde snelheid betreft 15,3 Mbps. De meest populaire aanbiedingen voor internet lagen in de range van 30-100 Mbps. Ook België kent een SigFox-en LoRa-netwerk, vooral in Vlaanderen. without budget.
 • Internet in NL versus BE
  • In België stabiliseert de internettoegang zich, terwijl de groei in Nederland meer door lijkt te zetten.
  • De basisbreedbanddekking van de bevolking in België betreft 99,9%; in Nederland is dit 100%. Het marktaandeel van de kabel is in België 51,2%, terwijl Nederland blijft steken op 47%.
  • België blijft globaal gezien de leider wat betreft IPv6-adoptie. Met de adoptie van IPv6 gaat het nog niet erg hard in Nederland.
  • De adoptie van 4 Mbps is Nederland 95%, in België is dat 94%. Bij 10 Mbps is dat respectievelijk 67% en 66%. Nederland behaalt voor 15 Mbps 42%, België doet het iets minder met 38%.
  • Gemiddeld genomen, ligt de internetsnelheid in België op 15,3 Mbps. Voor Nederland is dit 17,9 Mbps. 
  • In zowel België als Nederland zijn over het algemeen dalende prijzen te zien. Over de gehele linie zijn prijzen in Nederland lager. 
  • Beide landen kennen LoRa- en SigFox-netwerken voor het IoT. De dekking en de hoeveelheid aangesloten apparaten zijn in Nederland hoger. 

Deze infographic is onderdeel van een serie.

Lees meer:

Deel 1  – Hoe is het internet in België? – Toegang, snelheid en meer
Deel 2  – Hoe is het internet in Nederland? – Dekking, prijzen en meer
Deel 3 – Vergelijking internet – België en Nederland
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen België

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: