Wifi 6 is de nieuwe generatie draadloze netwerken

Wat is wifi 6 en wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?

Ontdek de voordelen van wifi 6: de nieuwste generatie draadloze netwerktechnologie. Met hogere snelheden, betere prestaties en hogere capaciteit is de draadloze netwerkstandaard ideaal voor drukke kantoren en locaties met veel apparaten.

Wat is wifi 6 precies en wat betekent de zes in de naam?

Wifi 6, ook wel bekend als 802.11ax, is de nieuwste generatie draadloze netwerktechnologie. Met deze draadloze netwerkstandaard heeft de Wi-Fi Alliance, de organisatie die de certificering van wifi-producten beheert, besloten om een eenvoudiger systeem voor de benaming van wifi-generaties te introduceren. Het cijfer ‘6’ geeft aan dit de zesde generatie van de wifi-standaard is. Voorheen werden de wifi-standaarden aangeduid met complexe versienummers, zoals dus bijvoorbeeld 802.11ax.1.

Wifi 6: met hogere snelheden, betere prestaties en hogere capaciteit is wifi 6 ideaal voor kantoor.

Snelheid, latency en meer: de grootste voordelen van wifi 6

Wifi 6 kan hogere snelheden leveren dan zijn voorganger: in theorie tot wel 10 Gbps. Ook vermindert de draadloze netwerkstandaard de vertraging (ook wel latency genoemd) tussen apparaten en het draadloze netwerk. Dit is vooral belangrijk voor toepassingen die realtime interactie vragen, zoals online gaming en videobellen.

De nieuwste generatie draadloze netwerktechnologie kan netwerkverkeer ook efficiënter te beheren, zelfs wanneer er veel apparaten verbonden zijn met hetzelfde netwerk. Dat betekent betere prestaties en een hogere capaciteit. Daarnaast helpt wifi 6 apparaten hun verbinding optimaliseren en daarmee energie besparen. Dit is vooral gunstig voor apparaten die werken op batterijen of een accu zoals Internet of Things-apparaten.

En dat is ook meteen waarom je wifi 6 voor je bedrijf wil

Het switchen naar de nieuwste generatie draadloze netwerktechnologie in je bedrijfsnetwerk kan zorgen voor betere prestaties, hogere capaciteit, verbeterde gebruikerservaring en efficiënter beheer van draadloze apparaten. Dit kan de productiviteit en tevredenheid van je werknemers verhogen, de operationele efficiëntie van je bedrijf verbeteren en klanten een betere connectiviteit bieden.

Vanwege de voordelen (hogere snelheden, betere prestaties en hogere capaciteit) is het netwerk beter bestand tegen congestie en kan het een groter aantal gelijktijdige verbindingen aan. Dat maakt de draadloze netwerkstandaard met name interessant voor omgevingen waar veel draadloze apparaten gebruikt worden, zoals drukke kantoren, recreatieparken, openbare ruimtes en stadions.

Is wifi 6 al in gebruik en waar wordt het voor gebruikt?

Wifi 6 wordt al gebruikt in de markt. Hoewel het in het begin voornamelijk werd geïntroduceerd in high-end-apparaten, is de adoptie ervan inmiddels breder geworden. Veel fabrikanten hebben compatibele apparaten op de markt gebracht, waaronder smartphones, laptops, tablets en routers.

Het is echter goed om te weten dat nog niet alle apparaten en routers de nieuwste generatie draadloze netwerktechnologie ondersteunen. Oudere apparaten die alleen compatibel zijn met oudere wifi-standaarden kunnen geen gebruikmaken van de specifieke voordelen van wifi 6.

Met de snelle groei van het gebruik van mobiele apparaten is een betrouwbare en stabiele wifi-verbinding van essentieel belang voor veel bedrijven. Bij 3Bplus kunnen we je adviseren, je huidige situatie analyseren en je netwerk configureren, zowel binnen als buiten, om een uitstekende wifi-dekking te waarborgen. Op die manier kunnen jij, je gasten en bezoekers altijd en overal online zijn.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: