Volgen en monitoren

Onze oplossingen op het gebied van Track en Trace

We vertellen u graag meer over de Track en Trace-oplossingen. Hiermee wordt het mogelijk om mobiele objecten te monitoren en te volgen. De systemen zijn geschikt voor voertuigen, (landbouw)machines en allerlei andere verplaatsbare objecten. Met Track en Trace kunt u deze objecten beveiligen. De systemen maken echter ook allerlei logistieke toepassingen en toepassingen op het gebied van servicemanagement mogelijk, zoals brandstofmanagement, urenmanagement van personeel en rittenregistratie van servicemonteurs.

Op deze pagina vertellen we u graag meer. U kunt voor informatie altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Track en Trace: connecting mobile assets

Met hun Track en Trace-oplossingen verbindt Regent Mobile mobiele objecten, zodat ze te monitoren en volgen zijn. De systemen zijn geschikt voor voertuigen, (landbouw)machines en allerlei andere mobiele objecten. Dus of je nu een auto, kraan, scooter, boot of generator wilt monitoren en volgen: de Track en Trace-systemen zijn bruikbaar voor alle verplaatsbare objecten.

Regent Mobile biedt een breed assortiment producten, variërend van systemen die remote data kunnen uitlezen tot volgsystemen voor de beveiliging van mobiele objecten. De systemen maken ook allerlei logistieke toepassingen en toepassingen op het gebied van servicemanagement mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan brandstofmanagement, urenmanagement van personeel en rittenregistratie van servicemonteurs.

Bedraad én draadloos

De Track en Trace-systemen zijn zowel bedraad als draadloos verkrijgbaar.

De bedrade producten ontvangen hun stroom van de accu van het te volgen of anderszins te monitoren object. Het is ook mogelijk om deze systemen te voorzien van een interne accu. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer een dief de accu van het gestolen voertuig afkoppelt. In dat geval blijft de interne accu van het Track en Trace-systeem nog een paar dagen detecteren.

De draadloze productlijn is de Internet of Things-productlijn. Deze producten werken op basis van Lora en Sigfox. De batterijtjes van deze draadloze systemen gaan jarenlang mee, met een minimum van drie jaar. De draadloze modules bieden de mogelijkheid om externe sensoren aan te sluiten, zodat omgevingscondities te monitoren zijn.

Er zijn ook combinaties van oplossingen mogelijk, waarin draadloze en bedrade systemen samen ingezet worden.

Beveiliging van mobiele objecten

Het Track en Trace-systeem van Regent Mobile kan ingezet worden als beveiligingsoplossing voor mobiele objecten. In geval van vermissing is het mogelijk om het object, met daarin de Track en Trace-module, te lokaliseren. Op die manier kun je er, eventueel in samenwerking met politiediensten, voor zorgen dat je voertuig of object na vermissing of ontvreemding zo snel mogelijk teruggevonden kan worden.

Het is mogelijk om de dienst Secure Service te koppelen aan het Track en Trace-systeem. Met Secure Service wordt het systeem gekoppeld aan een particuliere meldkamer. Op het moment dat het te beveiligen object zijn virtuele hekwerk (de zogenoemde geofence) verlaat of ontkoppeld wordt, krijgt de meldkamer een melding. De meldkamer zal in het geval van een alarmmelding vanuit een volgsysteem direct contact opnemen met de eigenaar of beheerder van het object en zo nodig via opsporingsmedewerkers en/of de politie overgaan tot opsporing van het gestolen object.

Routes volgen en uitstippelen

Naast beveiliging biedt Track en Trace ook allerlei andere toepassingen, zoals logistieke toepassingen. Het is net als bij de beveiligingstoepassing mogelijk om te monitoren waar een voertuig of object zich bevindt en de afgelegde routes te volgen. Vrachtwagens, pakketbezorgers en pizzabezorgers; het is in velerlei branches handig om te weten waar een medewerker precies is.

Ook is het mogelijk om routes uit te stippelen, door adressen in te voeren of routelijsten te importeren. Deze routes zijn vervolgens te koppelen aan chauffeurs en voertuigen. De start van een route geef je zelf aan, de rest wordt berekend door het algoritme van het platform. De chauffeur ontvangt de routes vervolgens via een app. In die app is het ook mogelijk opmerkingen te plaatsen, handtekeningen voor levering in te voeren en foto’s te maken.

Logistiek: monitoring en analyse

De Track en Trace-systemen van Regent Mobile zijn zoals gezegd ook in draadloze variant verkrijgbaar. Dat betekent dat ook objecten als trailers verbonden kunnen worden. We geven een voorbeeld: een trailer wordt geparkeerd om te laden, vervolgens wordt de trailer op een vrachtboot gezet om te vervoeren. Op de plek van bestemming wordt de trailer door een andere vrachtwagen van de boot gehaald. Dankzij het draadloze systeem blijft de trailer ook in deze gevallen te volgen.

Hoe snel heeft mijn chauffeur gereden? Heeft hij zich schuldig gemaakt aan verkeersovertredingen? Het is met Track en Trace zelfs mogelijk om de rijstijl van de medewerker analyseren. Heeft hij te snel opgetrokken, heeft hij een bocht te scherp genomen, of ergens te hard moeten remmen? Deze vragen worden beantwoord op basis van metingen van onder meer G-krachten, brandstofverbruik en toerental. Het toerental vertelt bijvoorbeeld of iemand te veel gas geeft en eerder moet schakelen.

Registratie van kilometerstand en draaiuren

Het bijhouden van de rittenregistratie van je zakelijke auto of je wagenpark kan een tijdrovende en saaie klus zijn. Met het Track en Trace-systeem heb je geen omkijken meer naar de kilometeradministratie. Deze wordt automatisch bijgehouden na de montage van het systeem in je voertuig(en). Het systeem van Regent Mobile voldoet aan alle regels van de Belastingdienst. De rapportages van de rittenregistratie zijn makkelijk te downloaden, zodat je ze zelf kunt opslaan of kunt versturen naar de fiscus.

De Track en Trace-oplossingen kunnen naast kilometers ook draaiuren registreren. Draaiurenregistratie kan op verschillende manier worden gemeten, bijvoorbeeld door het uitlezen van de boordcomputer, registratie van de duur van het toerental en door middel van het lezen van het voltage van de accu. Regent Mobile biedt al deze vormen van registratie, zelfs registratie door middel van beweging: de oplossing meet wanneer het object start en stopt met bewegen. Wanneer er weinig afstand tussen de start en stop zit, is het object op zijn plek aan het werk, zoals bijvoorbeeld een graafmachine. Wanneer er echter meer dan één kilometer tussen de start en stop zit, dan wordt het object getransporteerd.

Voorspellend onderhoud

Het Track en Trace-systeem registreert data uit objecten en voertuigen en biedt de mogelijkheid hier waarschuwingen aan te koppelen die je tijdig op de hoogte stellen van benodigd onderhoud. Stel dat je weet dat een tractor elke 500 draaiuren nieuwe olie nodig heeft. Het is met Track en Trace mogelijk om een waarschuwing aan te maken bij bijvoorbeeld 450 draaiuren. Op dat moment krijgt de eigenaar of de dealer de melding dat de tractor binnenkort een servicebeurt nodig heeft. Een tweede voorbeeld: het is mogelijk te meten hoeveel uur er geremd is met een auto. Wanneer bekend is wanneer de remblokken van het model auto versleten raken, maakt dat voorspellend onderhoud mogelijk. De eigenaar weet dat hij een afspraak met de garage moet maken en de dealer weet vooraf dat hij remblokken moet inkopen.

Brandstofmanagement en -diefstal

De Track en Trace-systemen van Regent Mobile maken ook brandstofmanagement mogelijk. De benodigde data kan uitgelezen worden via de boordcomputer of via sensoren in de brandstoftank. Dat is onder meer handig voor brandstoftanks bij boerenbedrijven en mobiele brandstoftanks, waar generatoren op bouwplaatsen hun brandstof uithalen. Het is mogelijk om te meten hoeveel brandstof er nog in deze tanks zit en te voorspellen wanneer er bijgetankt moet worden: wanneer het verbruik gelijk blijft aan dat in de afgelopen weken moet er over twee dagen bijgetankt worden. Dit geeft de brandstofleverancier inzicht: hij weet van te voren al welke tanks er wanneer bijgetankt moeten worden.

Wanneer je kunt zien hoeveel brandstof er nog in een tank zit en hoeveel er verbruikt is, kun je bijvoorbeeld exact zien hoeveel brandstof een vrachtwagen, die in een jaar tijd 56 uur stilgestaan heeft met draaiende motor, zinloos heeft verbruikt. Uit die meting blijkt vervolgens dat de eigenaar misschien wel een paar duizend euro had kunnen besparen op die vrachtwagen. Ook is het mogelijk om die hoeveelheid verbruikte brandstof om te zetten naar CO2. Op dit moment is dat voor veel mensen nog nattevingerwerk. Met de Track en Trace-oplossing zijn dit soort zaken echter exact te meten.

In sommige landen wordt veelvuldig brandstof gestolen uit machines als walsen en kranen. Dat kan oplopen tot 100 liter per machine per week. De mogelijkheid tot het uitlezen van brandstofniveaus maakt het ook mogelijk brandstofdiefstal te detecteren. Het Track en Trace-systeem registreert een te snelle afname, die op diefstal kan duiden. Vervolgens wordt de eigenaar gewaarschuwd via mail of sms.

Er kan nog veel meer gemeten worden

Het Track en Trace-systeem maakt dus allerlei metingen mogelijk, die in verschillende samenstellingen uitgevoerd kunnen worden. We geven nog een aantal voorbeelden.

Tractoren

De systemen kunnen allerlei metingen voor boerenbedrijven uitvoeren. Denk aan vochtmetingen in de grond, waarbij de klant een alarmmelding ontvangt als de grond droog wordt en er gesproeid moet worden. Ook is het mogelijk om te meten wat de windrichting en windsnelheid zijn. Met de systemen is het natuurlijk ook mogelijk om te zien waar tractoren rijden en de boordcomputers uit te lezen.

Vuilniswagens

Een vuilophaaldienst wil dat zijn vrachtwagens pas onderweg gaan om containers te legen wanneer deze ook echt daadwerkelijk vol zijn. Met de oplossing kun je meten of een container vol is of niet, net zoals bij de brandstoftanks. Daarnaast wordt de vrachtwagen uitgerust met een volgsysteem, zodat men live kan zien welke ritten er gereden worden en men nieuwe routes uit kan stippelen.

Strooiwagens

Ook strooiwagens kunnen gemonitord worden, zodat men precies kan zien hoeveel er gestrooid is en met welke zoutoplossing. Ook is te meten hoe ver de strooiarmen naar links en rechts aanstonden. Met deze data kan men zien hoeveel vierkante meter per uur er gestrooid is, welke routes zijn gereden en hoe lang de chauffeur daarover heeft gedaan.

Rapportages

De Track en Trace-systemen verzamelen een boel data. Regent Mobile kan die data op allerlei manieren aan de klant presenteren: een grafiek van het gebruik van deze generator, een overzicht van de kilowatturen van deze machine en het verloop van de olietemperatuur. De klant kan ook kiezen hoe vaak hij de rapportages ontvangt, bijvoorbeeld maandelijks, inclusief het gemiddelde verbruik en de besparing die het hem op heeft geleverd.

Meer dan 100 verschillende standaard parameters kunnen worden weergegeven in een scala aan rapportages.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: