Slimme verkoopstalletjes met sensoren om diefstal tegen te gaan

Vandaag lazen wij voor het eerst over een diefstal bij een onbemand verkoopkraampje langs de weg. NH Nieuws stelt echter dat dit schering en inslag is voor boeren die hun producten langs de weg verkopen. Er is echter een oplossing: een slim verkoopstalletje.

Smart cabinets als oplossing?

De website spreekt met Roel Willems, die bezig is met de ontwikkeling van een zogeheten ‘smart cabinet’, oftewel een slim verkoopstalletje dat geopend kan worden met een pinpas of app én waarbij exact wordt geregistreerd wat de persoon meeneemt. Vooral dat laatste vinden wij natuurlijk erg interessant!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

walnoten hersenen artificial intelligence ai

De kassaloze supermarkt

We schreven eerder al eens over de kassaloze supermarkt. Het idee voor een slim verkoopkraampje of markstalletje is daar goed mee vergelijkbaar. In een kassaloze supermarkt hoef je na het boodschappen doen niet langer langs de kassa om af te rekenen. Dat werkt zo: je opent de deur met je betaalpas. Vervolgens wordt er automatisch betaald als je weer vertrekt. Je hoeft om gebruik te maken van deze kassaloze supermarkt zelfs geen producten te scannen of een app te downloaden.

Hoe werkt een slimme supermarkt?

Dit slimme supermarktsysteem maakt gebruik van camera’s, die registreren waar je je in de supermarkt bevindt. Ook zijn er slimme schappen geplaatst, die registreren of je een product pakt. Als je klaar bent met winkelen, weet het systeem welke boodschappen je in je tas hebt, zelfs als je tussendoor producten weer teruglegt. Bij de uitgang neem je plaats op twee sensoren die je ter controle laten zien welke boodschappen je bij je hebt. Je hoeft dan alleen nog maar even op akkoord te drukken, waarna er automatisch betaald wordt en vervolgens de deuren weer opengaan.

Camera’s en sensoren

In Amerika zijn dit soort kassaloze supermarkten al realiteit, neem de AmazonGo Store. De werking is dus al bewezen. Willems heeft daarom een interessant idee om het op kleinere schaal toe te passen in verkoopkraampjes. Ook daar kun je prima camera’s en sensoren inzetten om te bepalen wat mensen meenemen en welk bedrag er vervolgens afgeschreven moet worden. Bijkomend voordeel voor de boer is dat de voorraad ook gemakkelijk bijgehouden kan worden.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Wat zijn de toepassingen van Computer Vision?
Facebook gebruikt Artificial Intelligence tegen haatdragende content
Home automation: het Internet of Things bij je thuis

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: