EN

Sensoren: je woning beveiligen met deze slimme tech-oplossingen

Er komen steeds meer tech-oplossingen op de markt om je woning te beveiligen tegen inbraak en diefstal. Vandaag kijken we specifiek wat slimme oplossingen voor je kunnen betekenen.

Alarmsysteem met sensoren

De eerste slimme tech-oplossing om je huis te beveiligen, is een alarmsysteem dat werkt met sensoren. Je kunt deze sensorbeveiligingssystemen eigenlijk opdelen in twee groepen. De eerste soort oplossingen werken met sensoren die je aanbrengt op deuren en ramen. Zodra een deur of raam geopend worden, slaat het systeem alarm. Andere oplossingen werken met bewegingssensoren. Deze slaan alarm wanneer er beweging in of rond de woning opgemerkt wordt.

Beveiligingscamera’s

Een beveiligingscamera heeft een afschrikwekkend effect, maar biedt ook voordelen als er onverhoopt toch wordt ingebroken. De camera verzamelt dan immers bewijsmateriaal! Nu hebben we het hier echter over slimme beveiligingscamera’s, die je kunt verbinden met je smartphone. Sommige van deze camera’s kunnen ook zelf onderscheid maken tussen een kat die op je schutting springt of een echte dief. Op die manier word je dus gericht gewaarschuwd voor echt gevaar.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

huis woning ouderen smart home slim huisautomatisering domotica ouderen

Slimme deursloten

Om je woning te beveiligen kun je ook denken aan slimme deursloten, ook wel e-locks genoemd. Met deze slimme sloten bepaal je zelf wie en wanneer toegang krijgt tot je woning. Je geeft familieleden en (mantel)zorgverleners namelijk een virtuele sleutel. Bij activiteit ontvang je vervolgens automatisch notificaties en rapportages. Veel e-locks werken middels een smartphone. Maar als de telefoon leeg is, kun je alsnog binnenkomen met behulp van een pincode.

Slimme verlichting

Onze laatste slimme oplossing om je woning te beveiligen tegen inbraak en diefstal is slimme verlichting. Ook van slimme verlichting gaat – net als bij die (slimme) beveiligingscamera – namelijk een afschrikwekkend effect uit. Stel je voor dat je een avondje weg bent. Je kunt je slimme verlichting in dat geval gewoon op afstand bedienen, wederom via een app op je telefoon. Dat betekent dus dat je om 22 uur ‘s avonds de lampen kunt aanzetten, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Neem voor meer informatie over slimme oplossingen op het gebied van veiligheid gerust contact met ons op. We kunnen je bijvoorbeeld helpen met allerlei oplossingen op het gebied van smart homes en slimme camera’s.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Home automation: het Internet of Things bij je thuis
Vijf nieuwe trends op het gebied van technologie in smart cities
Voorbeelden van IoT-toepassingen in slimme gebouwen
De toekomst van het IoT: je eigen, beveiligde smart home

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: