Machines en voertuigen volgen en uitlezen met draadloze volgsystemen

Onze partner, Regent Mobile, biedt verschillende soorten volgsystemen die mobiele objecten op afstand kunnen volgen en uitlezen. De trackers zijn verkrijgbaar in vele varianten. We vertellen je in dit artikel graag over onze draadloze opties.

Snel je gestolen voertuig terugvinden, de route van je chauffeurs volgen of inzien waar een machine voor het laatst is gebruikt, onze draadloze volgsystemen kunnen het allemaal. Met dit systeem kun je al je apparatuur, machines en voertuigen lokaliseren, volgen en monitoren.

Ons autonoom volgsysteem (ook wel eens gps-tracker genoemd) is een draadloos volgsysteem met een eigen interne batterij. Hierdoor hoeft het systeem niet aangesloten te worden op de accu van het te volgen, te lokaliseren of op een andere manier te monitoren object.

Met onze gps-trackers verbinden we allerlei mobiele objecten, zodat ze kunnen worden gecontroleerd en gevolgd. Het systeem is geschikt voor voertuigen, (landbouw)machines en alle andere soorten mobiele objecten en apparaten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

logistiek mobiliteit vervoer vrachtwagen

Toepassingen van onze gps-trackers

Onze volgsystemen kunnen ook worden gebruikt als beveiligingsoplossing. Als je het object kwijt bent of om een andere reden niet kunt vinden, is het via de gps-tracker alsnog te lokaliseren. Zo kan het voertuig of object zo snel mogelijk worden teruggevonden.

Ook voor logistieke toepassingen zijn onze autonome volgsystemen te gebruiken. Het systeem kan bijvoorbeeld volgen waar voertuigen en objecten zich bevinden en de afgelegde route volgen. Precies weten waar je werknemers zich bevinden, is in veel bedrijfstakken handig. Denk maar aan vracht- en pakketbedrijven.

Uniek aan onze volgsystemen is dat ze gekoppeld kunnen worden aan sensoren. Hierdoor kun je ook allerlei data van je machines, voertuigen en objecten uitlezen. Sensoren maken bijvoorbeeld allerlei toepassingen op het gebied van logistiek en servicemanagement mogelijk. Denk aan het meten van de temperatuur in een motor, het bijhouden van kilometers en uren, en het beheren van brandstofverbruik.

Voordelen van onze volgsystemen

Zoals hierboven vermeld, werken onze gps-trackers op hun eigen interne batterij. We hebben die batterij klein kunnen houden en dat biedt een groot voordeel. Dankzij het kleine formaat van onze volgsystemen kunnen sommige modellen zelfs in het handvat van handgereedschap worden bevestigd. Ondanks het kleine formaat gaan de batterijen toch minimaal drie jaar mee. Batterijen in de meeste systemen kunnen ook nog eens worden vervangen en/of opgeladen.

Alle informatie, zoals bijvoorbeeld over de positie van voertuigen of en objecten, wordt altijd overzichtelijk weergegeven in ons visualisatiesysteem.

De varianten

We bieden verschillende soorten gps-trackers. We zetten de GeoTAG, IoTAG en MiniTAG op een rijtje.

  1. GeoTAG is ontworpen voor gebruik in de zwaarste omgevingen. De tracker wordt gevoed en opgeladen door zijn eigen interne batterij, die tot vijf jaar meegaat zonder op te laden. GeoTAG werkt via het Sigfox-netwerk.
  2. Dankzij de nieuwste technologie maakt de IoTAG meer dan 70.000 posities op een batterijlading. IoTAG werkt via het LoRa-netwerk. De tracker is binnenkort beschikbaar met Bluetooth 5-lokalisatie.
  3. De MiniTAG is de kleinste tracker. Hiermee kun je achtergelaten, misplaatst of kwijtgeraakt handgereedschap vinden. De tracker maakt ieder uur een locatie aan, zodat je altijd een goed beeld hebt van waar je apparatuur is.

Wil je meer weten over onze draadloze volgsystemen? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

We leveren ook bedrade systemen, die stroom krijgen van de accu van het te volgen en/of te monitoren object. De keuze hangt af van de toepassing. Er zijn ook combinaties mogelijk.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: