078-2034021 algemeen@3bplus.nl

Als je meer wilt weten over het internet der dingen en wat IoT-voorspellingen voor de nabije toekomst wilt, heeft Safe at Last een interessante infographic voor je opgesteld.

De infographic begint met een definitie van het Internet of Things (IoT). De technologie wordt gedefinieerd als alledaagse objecten, die onderling verbonden zijn via internet om gegevens te verzenden en ontvangen. De reden waarom we deze objecten verbinden is eenvoudig: voor het gemak. In staat zijn om je beveiligingssysteem op afstand in te schakelen, of je wasmachine te starten, je lichten uit te doen, of de temperatuur op je thermostaat aan te passen terwijl je er niet in de buurt bent… Het zijn gemakken waar onze grootouders alleen maar over konden fantaseren. Met het IoT worden deze voorbeelden echter werkelijkheid.

De infographic geeft vervolgens onder meer een overzicht van de geschiedenis van het IoT. Ook worden toepassingen voor het bedrijfsleven en de consumentenmarkt beschreven. In totaal telt de afbeelding hieronder 80 verschillenden statistieken en feiten over de technologie.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Meer weten over het Internet of Things? Neem dan een kijkje bij onze andere artikelen over het IoT en aanverwante onderwerpen. Ook schreven we een whitepaper met aandacht voor deze technologie.

Share This