Je stroomverbruik meten met een energiemeetsysteem

Met de hoge energieprijzen is het extra interessant geworden om je stroomverbruik te meten. Dat doe je bijvoorbeeld met het energiemeetsysteem van 3Bplus-partner Regent Mobile.

Energie wordt nog duurder

De aanhoudende oorlog in Oekraïne en de oplopende spanningen tussen Rusland en de Europese zorgen al geruime tijd voor onzekerheid op de energiemarkten. Het gevolg is dat prijzen voor elektriciteit en gas hoog zijn en nogal schommelen. Of je nu een variabel of vast energiecontract hebt: energie wordt de komende tijd nog duurder. Energieleveranciers kopen energie in tegen zeer hoge prijzen en berekenen die prijzen door aan de consument.

De prijsstijging voor elektriciteit en gas zijn niet langer een tijdelijk probleem. Er wordt verwacht dat de elektriciteits- en gasprijzen ook de komende twee jaar nog relatief hoog zullen blijven. Voorlopig lijken we dus in een nieuw normaal te leven.

Wat kunnen we doen om energie en geld te besparen?

werk kantoor computer stroom

Meet je stroomverbruik

Met het energiemeetsysteem van onze partner Regent Mobile kunnen we bedrijven inzicht geven in hun stroomverbruik. Hoeveel stroom verbruikt je bedrijf? Hoeveel stijgt je verbruik als je de airco aanzet? Wat bespaar je als je de pc’s ’s nachts uitschakelt? Met AdvanGrid krijg je een antwoord op al deze (en meer!) vragen over je stroomverbruik.

Het totale en individuele stroomverbruik

Het energiemeetsysteem meet nauwkeurig het stroomverbruik, zowel van je totale bedrijf als van al je individuele machines en apparatuur. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen welke apparaten grootverbruikers zijn, wanneer je de meeste stroom verbruikt, waarom je energieverbruik plotseling toe is genomen en hoe je eventueel kunt besparen.

Twee onderdelen

AdvanGrid is een draadloze oplossing die in enkele minuten kan worden geïnstalleerd. Het energiemeetsysteem werkt met twee componenten: GridLink en GridMate. GridLinks worden geplaatst bij stroomingangen, zoals meterkasten of generatoren. Het apparaat meet daar het totale elektriciteitsnet. GridMates plaatje je vervolgens op individuele apparatuur en machines, zoals airconditioning en verlichting. Zo kun je je totale stroomverbruik per apparaat opsplitsen. Je ziet dus hoeveel stroom er in totaal wordt verbruikt en krijgt inzicht in het verbruik van elke machine.

In realtime je stroomverbruik meten

De sensoren in AdvanGrid lezen elke 100 milliseconden data uit, waarna je deze kunt bekijken in het visualisatiesysteem. Het systeem werkt via de cloud. Je kunt het dus op afstand uitlezen. De gegevens in het visualisatiesysteem worden elke vijf seconden bijgewerkt. Met andere woorden: je kunt ze bijna in realtime bekijken. Je bepaalt zelf welke (visuele) rapportages en metingen voor jou interessant zijn. De gegevens zijn ook eenvoudig te downloaden en/of automatisch naar je e-mail laten verzenden.

Het visualisatiesysteem kent ook een overzicht van al je apparatuur, zodat bij een probleem de boosdoener gemakkelijk te vinden is. Je kunt ook meldingen (via sms of e-mail) over problemen, zoals overbelasting, instellen.

Specifieke use cases

Wil je weten of zonnepanelen interessant zijn? Bekijk dan via een GridLink wanneer je de meeste stroom verbruikt. Je wilt wat je opwekt immers ook graag zelf verbruiken. Stel dat je om één uur ’s middags veel opwekt en veel verbruikt, dan is je rendement hoog.

De CO2-prestatieladder is in het leven geroepen om bedrijven te helpen hun CO2-uitstoot te verminderen. Om gecertificeerd te worden, is het nodig om de huidige uitstoot van je bedrijf en de effectiviteit van CO2-reductiemaatregelen te meten. Met AdvanGrid kan het effect van genomen CO2-besparende maatregelen op elk moment gecontroleerd worden.

Wil je meer weten over AdvanGrid? Of ontdekken wat 3Bplus nog meer kan betekenen op het gebied van energiebesparing? Neem gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: