Gedetailleerd inzicht in je stroomverbruik en elektriciteitsnet

AdvanGrid van onze partner Regent Mobile geeft je inzicht in je stroomverbruik. Deze oplossing monitort je volledige stroomnetwerk en alle apparaten die erop aangesloten zijn. Je weet altijd precies hoeveel stroom elk apparaat verbruikt, wat de kwaliteit van de stroom is, en hoeveel stroom u terug levert aan het stroomnet. Deze data geeft inzicht. En dat helpt je efficiënter met energie omgaan.

Hoeveel kost het je om de hele dag het licht in de vergaderruimte te laten branden? Hoeveel verbruiken je computers als je ze dag en ​​nacht aan laat staan? Hoeveel geef je u op een hete middag uit aan airconditioning van je gebouw? Het zou toch geweldig als je precies wist hoeveel stroom je op een dag verbruikt en hoeveel je verschillende apparaten en machines daar precies aan bijdragen.

Ken je stroomverbruik

Meten is weten. De gegevens die door AdvanGrid worden verzameld, geven je inzicht in je energieverbruik. Omdat je gehele elektriciteitsnet en alle erop aangesloten apparaten en machines wordt gemeten, weet je precies wat er allemaal verbeterd kan worden. De oplossing geeft je een nauwkeurig beeld van het energieverbruik van je bedrijf tot op het niveau van individuele machines. Dit geeft je de informatie die u nodig hebt om duurzamer en efficiënter te werken.

Zo werkt AdvanGrid

AdvanGrid bestaat uit een GridLink en een of meerdere GridMates. De GridLink plaats je waar de stroom in je organisatie binnenkomt, zoals in de meterkast. Daar meet het apparaat heel nauwkeurig het hele elektriciteitsnet. GridMates plaats je vervolgens op alle apparaten die je wilt monitoren, zoals de airco en de verlichting. Op deze manier kun je het totale stroomverbruik ook uitsplitsen naar individuele stroomverbruikers.

Real-time data en rapportages op maat

AdvanGrid leest de verzamelde gegevens over je stroomverbruik en elektriciteitsnet elke 100 milliseconden uit. De gegevens worden vervolgens naar de cloud gestuurd en geïmporteerd in het visualisatiesysteem, dat elke vijf seconden bijgewerkt wordt. Je kunt de gegevens dus op afstand aflezen en bijna in realtime bekijken. Ook kun je de gegevens downloaden en automatisch naar je e-mail laten sturen. Wil je (visuele) rapportages op maat? Het kan met AdvanGrid.

In het visualisatiesysteem vind je ook een overzicht en een kaart, zodat je gemakkelijk de oorzaak kunt vinden als er iets misgaat, zoals bijvoorbeeld bij een stroomstoring. Ook kun je waarschuwingen voor bepaalde gebeurtenissen, zoals lijnoverbelasting, instellen. Deze meldingen kun je via sms en e-mail ontvangen.

Simpele installatie

AdvanGrid is eenvoudig te installeren, zowel in je meterkast als bij de individuele apparaten die gemonitord moeten worden. Andere systemen op de markt moeten helemaal ingebouwd worden. Als dat al kan bij een meterkast van een ander merk. Dat is bij deze oplossing niet nodig. Installatie verloopt zelfs zonder stroomonderbreking of aanpassingen aan de bedrading. Een GridLink is binnen tien minuten geplaatst, de GridMates zelfs binnen vijf minuten.

Voorbeelden van toepassingen

Voor alle bedrijven is het handig om hun energieverbruik te kennen. We demonstreren dat graag met vier voorbeelden van situaties die de meerwaarde van Advangrid onderstrepen:

  1. De beheerder van een woongroep met twintig appartementen wil het elektriciteitsverbruik per appartement weten. Op dit moment weet hij alleen hoeveel stroom er in totaal binnenkomt en waarvoor hij moet betalen. Maar wie verbruikt wat? Met één GridLink en twintig GridMates (per appartement eentje) kan hij precies zien wat de bewoner verbruikt.
  2. Overheidsinstellingen moeten kunnen aantonen hoe duurzaam er gewerkt wordt. Vaak is dat echter niet meer dan nattevingerwerk. Het enige dat een indicatie biedt, is de energierekening. Maar daaruit blijkt nog steeds niet of een medewerker de hele nacht zijn pc op stand-by heeft laten staan. AdvanGrid biedt instellingen dit inzicht wel.
  3. Wil je zonnepanelen, maar weet je niet of ze de investering waard zijn? AdvanGrid helpt je om uit te zoeken wanneer je de meeste stroom verbruikt. Je wilt het liefst dat het moment van opwekken van zonne-energie en het gebruik ervan op hetzelfde tijdstip plaatsvinden. Stel dat je om 13:00 veel produceert en veel consumeert, dan ben je efficiënter, dan wanneer het verbruik om 17.00 uur piekt
  4. De energierekening van een organisatie schoot plotseling omhoog. Hoe is dit mogelijk? AdvanGrid kan worden gebruikt als een nauwkeurig diagnostisch hulpmiddel. De organisatie besloot hun elektriciteitsverbruik een maand lang te monitoren, waardoor ze exact konden zien wanneer er zich pieken in het stroomverbruik voor deden en welke apparaten de grootste verbruikers zijn.

Wil je meer weten over AdvanGrid? Neem gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: