Boost je business met de IoT-oplossingen van 3Bplus en Vodafone

Het is onze overtuiging dat IoT onmisbaar is als antwoord op de grote uitdagingen van deze tijd: we moeten slimmer, efficiënter, energiezuiniger, duurzamer en klantgerichter gaan werken. Ondernemers die nu niet op deze al rijdende trein springen, gaan straks de concurrentiestrijd verliezen. Ons advies: vertrouw op deze technologie en stap over de IoT-drempel, want het levert significante voordelen op – die wij zo voor je kunnen doorrekenen.

IoT draait om het gebruikmaken van slimme koppelingen die data opleveren. De analyse van deze data is bruikbare input voor het verbeteren van bedrijfsprocessen en resultaten.

Bij IoT is er altijd sprake van een object dat wordt bemeten of gemonitord met een sensor. De sensor verzamelt automatisch data, die vervolgens worden geanalyseerd en gepresenteerd via een applicatie. In principe is alles wat je kunt meten IoT-waardig. In de praktijk merken wij vaak dat een oplossing klein begint, bijvoorbeeld bij het meten en analyseren van één object in een proces, en vervolgens groeit door andere onderdelen te koppelen.

Met IoT-oplossingen kun je:

 • efficiency en productiviteit verhogen;
 • kosten besparen;
 • de klanttevredenheid verbeteren;
 • effecten van personeelstekorten opvangen;
 • duurzaamheidsambities realiseren;
 • financiële resultaten, zoals omzet, verbeteren;
 • producten en diensten vernieuwen;
 • een voorsprong nemen op concurrenten.
3bplus iot internet of things vodafone

State of the art technologie dankzij onze samenwerking met Vodafone Business

Vodafone Business is in 2022 voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot wereldwijd IoT-marktleider door onderzoekautoriteit Gartner, vanwege de kwaliteit van oplossingen en het netwerk, de mogelijkheden van het platform, innovatie, specialisme en support.

Dankzij onze nauwe samenwerking met Vodafone Business kunnen wij een aantal unieke voordelen bieden.

 • Vodafone Business heeft de grootste netwerk-footprint wereldwijd, waardoor onze klanten overal ter wereld gebruik kunnen maken van connectiviteit. Voor noodgevallen biedt Vodafone Business diverse fallback-scenario’s, desnoods via het netwerk van derden.
 • Er wordt gebruik gemaakt van een IoT core-netwerk: een apart netwerk speciaal voor IoT-toepassingen. Andere mobiele toepassingen en dataverkeer hebben hier geen invloed op. Zo kunnen we een continue hoge kwaliteit van het IoT-netwerk waarborgen.
 • Uniek in de markt is dat dit IoT core netwerk ook nog eens extra beveiligd is, in tegenstelling tot andere open internetverbindingen.
 • Veel IoT-oplossingen maken gebruik van een simkaart. Vodafone Business biedt één simkaart die wereldwijd kan worden gebruikt. Deze uniformiteit komt de werkbaarheid, efficiency en betrouwbaarheid van de oplossing ten goede. Bovendien maakt dit het beheer veel gemakkelijker.
 • Alle mogelijke netwerktechnologieën worden aangeboden: 2G, 3G, 4G, 5G/NB-IoT + LTE-M. Dankzij de multibeareraanpak van Vodafone kunnen wij ook in landen netwerk leveren waar misschien de nieuwste technologieën nog niet zijn uitgerold, maar wel al op de planning staan.

De kracht van 3Bplus

Vaak komt het als een verrassing als wij klanten laten zien wat er allemaal gemeten kan worden en wat dus ook geschikt is voor IoT-toepassingen. Onze ervaren adviseurs weten dat precies. Bovendien kan 3Bplus de totaaloplossing ontwikkelen én realiseren: van sensoren tot en met het ijzersterke netwerk van Vodafone Business. Door samen te kijken naar je uitdagingen, inclusief mogelijke knelpunten en risico’s, en een gedetailleerde businesscase te bouwen gaat er een wereld open. Wij nemen je graag mee in die wereld van IoT, met alle mogelijkheden en kansen, ook voor je business.

Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: