Verbeter de thuiszorg met zorgdomotica voor ouderen

Gemak en verbinding voor zorgverleners met zorgdomotica

Thuiszorgmedewerkers spelen een cruciale rol in het ondersteunen van cliënten die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Zorgdomotica kan helpen om hun werk zo efficiënt mogelijk te maken, zonder dat persoonlijk contact verloren gaat, integendeel zelfs.

Een typische werkdag voor een thuiszorgmedewerker begint met een rit naar het huis van een cliënt. Bij aankomst wordt de zorgverlener begroet door het slimme systeem van de cliënt. Het systeem herkent de zorgverlener, waarna automatisch de voordeur geopend wordt.

Slimme ondersteuning

In de woning van de cliënt ziet de zorgverlener hoe zorgdomotica ondersteuning biedt. Met een vraag aan de slimme speaker kan ze het weerbericht beluisteren, de gordijnen openen en sluiten, of zelfs videobellen, met naasten, maar ook met zorgverleners. Dit betekent dat waardevolle tijd wordt bespaard. Tijd die besteed kan worden aan persoonlijk contact met de cliënt.

Na een gesprek met de cliënt, begint de zorgverlener aan een reeks taken om de gezondheid en het welzijn van de cliënt te waarborgen, zoals het aantrekken van steunkousen. Ondertussen merkt de zorgverlener de slimme valsensoren op. Deze sensoren bieden gemoedsrust, omdat ze automatisch alarm slaan als de cliënt valt of juist wanneer er een lange periode geen beweging wordt opgemerkt.

zorgdomotica thuiszorg

Coördinatie

De zorgverlener maakt gebruik van de gegevens die zijn verzameld door de zorgdomotica. Hiermee kan onder meer gecontroleerd worden of de cliënt zijn of haar medicijnen wel in heeft genomen, of er bovenmatig vaak gebruik wordt gemaakt van de toilet en wat de kwaliteit van slaap is geweest. Deze naadloze coördinatie zorgt ervoor dat de zorgverlener altijd op de hoogte is en indien nodig snel kan handelen.

De zorgverlener ziet al deze data in zijn of haar tablet. Dit apparaat doet dienst als een soort commandocentrum. Hierop ontvangt de zorgverlener meldingen vanuit de verschillende slimme apparaten in de woningen van de cliënten. Deze meldingen geven aan welke taken moeten worden uitgevoerd, inclusief de aard van de melding, de prioriteit en belangrijke context. De zorgverlener kan zelf beslissen welke taken als eerste opgepakt moeten worden en kan direct via de tablet reageren op meldingen, wat de efficiëntie en flexibiliteit verhoogt.

Daarnaast wordt het beheren van afspraken en het plannen van bezoeken van zorgverleners eenvoudig gemaakt door de tablet. Het systeem stuurt herinneringen voor geplande afspraken en kan automatisch updates versturen naar zorgverleners over eventuele wijzigingen. Dit helpt bij het organiseren van de zorg en zorgt voor een efficiënte communicatie tussen alle betrokken partijen.

Verbeterde kwaliteit van zorg

De voordelen van zorgdomotica voor zorgverleners zijn overduidelijk. De technologie minimaliseert niet alleen de administratieve lasten, maar verbetert ook de kwaliteit van zorg. Zorgverleners kunnen zich concentreren op persoonlijke interacties en dringende zorgbehoeften, terwijl ze er op kunnen vertrouwen dat er ook in hun afwezigheid nauwlettend toezicht wordt gehouden.

Als zorgverlener kun je zorgdomotica gebruiken om je efficiëntie te vergroten en je verbinding met cliënten te versterken. Voor meer informatie over zorgdomotica en hoe het de thuiszorg kan verrijken, neem je geheel vrijblijvend contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: