Wifi signaal versterken: zelf je wifi signaal versterken

Je wifi signaal versterken: met deze tips ga je zelf aan de slag

Zelf je wifi signaal versterken? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat het bereik van je wifi voortaan optimaal is.

Je wifi signaal versterken kan gelukkig heel simpel zijn

Het grote voordeel van wifi is dat je overal op kantoor online kan. Mits je een beetje in de buurt blijft van het wifimodem natuurlijk. Helaas is het bereik van het wifisignaal niet eindeloos. Wanneer je verder van het modem afzit, zal de sterkte van het wifisignaal afnemen. Ook als je met veel apparaten tegelijkertijd gebruikmaakt van wifi komt dat de sterkte niet ten goede. Slecht bereik kan enorm vervelend zijn. Gelukkig is het vaak – met een paar kleine aanpassingen – al mogelijk om je wifisignaal te versterken.

Je wifi signaal versterken begint bij het testen van je verbinding

Is je wifi traag? Allereerst is het belangrijk om te bepalen of je de door je provider beloofde snelheid wél behaald via bekabeld internet. Doe dat via een van de vele speedtests die je online kan vinden. Als je bekabelde internet ook traag is, dan kun je het beste contact opnemen met je provider. Vraag deze dan om langs te komen of een nieuw modem op te sturen. Is je bekabelde internet wel snel, maar blijft je wifi ver achter? Dan hebben we een aantal tips voor je, waarmee je wifi signaal versterken een fluitje van een cent is.

Je wifi signaal versterken door je modem te controleren

Het klinkt als een enorm cliché, maar het opnieuw opstarten van je modem kan echt wonderen doen. Haal de stekker van je modem uit het stopcontact en wacht zo’n 15 seconden. Zet je modem ook altijd zichtbaar, hoog en vrij neer. Met zo min mogelijk afstand tot de plek waar jij wilt internetten. En nu je toch bij je modem zit: als jouw modem een antenne heeft, kun je proberen deze verschillende kanten op te bewegen. Geen resultaat? Je kunt proberen je modem op een andere frequentieband te zetten. De meeste modems gebruiken 2,4 GHz. Alhoewel de 5 Ghz-frequentie minder ver reikt, is het wel minder druk.

Je wifi signaal versterken: zelf je wifi signaal versterken doe je met deze tips.

Je wifi signaal versterken met verschillende apparaten

Mogen bovenstaande tips in het kader van wifi signaal versterken niet werken, dan kun je kijken naar apparaten die je wifisignaal versterken. We zetten vier apparaten op een rijtje:

  1. Een wifi-repeater (ook wel: range extender) ontvangt het wifisignaal van het modem en stuurt dat versterkt weer uit. De repeater maakt dus contact met je bestaande netwerk en breidt je verbinding vervolgens uit. Een valide optie als het bereik van je draadloze netwerk in slechts een klein deel van je woning wilt verbeteren.
  2. Ook handig als je wifi op een bepaalde plek niet toereikend is: een access point. Deze sluit je met een ethernetkabel aan op de modem. Net als de wifi-repeater is dat vaak een gunstig geprijsde oplossing. Daarbij komt natuurlijk nog dat het altijd het beste is om zoveel mogelijk gebruik maken van je bedrade netwerk
  3. Wifiversterker is een verzamelnaam voor verschillende producten. Deze apparaten geven je wifisignaal een boost. Daarmee willen we zeggen dat het apparaat (overal in huis) je wifi-signaal verbetert. Een mesh-systeem is vergelijkbaar met een netwerk met meerdere wifiversterkers – daarover straks meer.
  4. Met een powerline adapter (ook wel: homeplug adapter) kun je via het elektriciteitsnet in je woning verbinding maken met het internet. Er bestaan tegenwoordig powerline adapters die ook een wifi-verbinding kunnen opzetten. Met de homeplug creëer je een extra wifi-netwerk, naast dat van je router.

Je wifi signaal versterken door te investeren in mesh-wifi

Ten slotte dan nog mesh-wifi: volgens velen dé oplossing voor een draadloos netwerk met een goed bereik. Een mesh-wifisysteem (ook wel: multiroom-wifisysteem) bestaat uit meerdere wifipunten, die samen voor een optimaal wifinetwerk zorgen. De set-up bestaat uit minimaal twee stations die met elkaar communiceren, je verbinden met het sterkste station en daardoor een betere wifidekking geven.

Je wifi signaal versterken: wat kan 3Bplus betekenen?

Met de explosieve groei van het gebruik van mobiele apparaten is een goede, stabiele wifi-voorziening voor veel bedrijven cruciaal. Bij 3Bplus kijken we graag naar de beste internet- en wifi-oplossingen voor jouw bedrijf. We zetten zoveel mogelijk standaardoplossingen in om de kosten zo laag mogelijk te houden, maar kunnen ook maatwerk bieden als dat beter is voor je business. 3Bplus adviseert, scant je huidige situatie en richt je netwerk in, voor inpandige en outdoor wifi. Zodat jij, en je gasten of bezoekers, altijd en overal online kunnen zijn.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: