Volg en lokaliseer (hand)gereedschap met onze kleinste tracker

Met de track en trace-oplossingen van onze partner Regent Mobile kunnen we mobiele objecten verbinden, zodat deze kunnen worden gevolgd en gelokaliseerd. We vertellen je graag meer over de MiniTAG, de zeer kleine tracker die speciaal is ontworpen voor het vinden van handgereedschap.

Bij veel bedrijven vormt (hand)gereedschap een aanzienlijke kostenpost. (Hand)gereedschap raakt vaak kwijt. Dat kan verschillende redenen hebben, zoals diefstal, ongelukken of eenvoudigweg misplaatsing. We vertellen je graag meer over ons volgsysteem dat van onschatbare waarde is bij het voorkomen van het verlies van (hand)gereedschap. Zodat jij tijd en geld kunt besparen.

Efficiënter gereedschapsbeheer

Het is belangrijk om altijd te weten waar je (hand)gereedschap zich bevindt. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan het zoeken naar verloren materiaal en kun je binnen je organisatie beslissingen nemen op basis van nauwkeurige gegevens als het gaat om de aanschaf of het onderhoud van gereedschap. Het lokaliseren van je gereedschap helpt je op die manier dus efficiënter te werken. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van het vervangen van (hand)gereedschap dat nooit wordt teruggevonden.

Onze gereedschapstracker kan bedrijven – zeker waar apparatuur vaak wordt vervoerd of op een andere manier wordt verplaatst – helpen bij hun gereedschapsbeheer.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

industrie bouw bouwvakker werk gereedschap

Locatiebepaling

Automatiseer je gereedschapsbeheer met onze MiniTAG. Sluit mobiele objecten zoals (hand)gereedschap aan op ons online platform en je kunt ze zelf monitoren, lokaliseren en traceren. Nu kun je achtergelaten, zoekgeraakte of anderszins verloren handgereedschap altijd snel en eenvoudig lokaliseren.

Ons volgsysteem is geschikt voor alle draagbare apparaten. De compacte tracker is speciaal ontworpen voor het volgen van handapparatuur, zoals bijvoorbeeld kettingzagen. Het volgsysteem voert ieder uur een plaatsbepaling uit met een nauwkeurigheid van ongeveer 15 tot 100 meter. Door deze locatiebepaling weet het systeem waar het materiaal gedurende de dag is geweest en waar het uiteindelijk gebleven is.

De tracker voert positiemetingen uit op basis van het KPN Lora-netwerk. Dit betekent dat je de exacte locatie in Nederland te zien krijgt. Binnenkort geldt dat ook voor België en Duitsland. Lokalisatie werkt het beste wanneer de te volgen (hand)apparatuur stilstaat of met een snelheid van minder dan 30 kilometer per uur beweegt.

De MiniTAG is speciaal ontworpen om zoekgeraakte of verloren (hand)gereedschappen te vinden. De tracker is niet noodzakelijkerwijs een beveiligingsapparaat, maar kan je wel helpen om gestolen materiaal terug te vinden.

Het kleinste volgsysteem

Onze tracker is 33 × 27 × 9 mm groot en is daarmee het kleinste volgsysteem ter wereld. Dit kleine formaat heeft grote voordelen. MiniTAG is namelijk geschikt om in een handvat te plaatsen. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, heeft dat geen negatieve invloed op het bereik. De tracker heeft vaak zelfs indoor bereik. Het bijkomende voordeel van montage in een handvat is dat je de kans op schade, diefstal of sabotage verkleint.

MiniTAG is eenvoudig te activeren; je hoeft er alleen een magneetjes tegenaan te houden.

Het gereedschapvolgsysteem gaat tot vijf jaar mee op zijn een interne batterij. Deze periode is gebaseerd op locatiemetingen met tussenpozen van 60 minuten. Voert de tracker elke 20 minuten een positiemeting uit, dan gaat het om een levensduur van ongeveer twee jaar.

De MiniTAG is ook verkrijgbaar in een robuuste case. Deze hoes biedt verbeterde bescherming tegen extreme omstandigheden zoals vocht, schokken en trillingen.

Wil je meer weten over de MiniTAG of een van onze andere volgsystemen en trackers? Neem dan gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: