Dit is waarom je een trace and trace voor auto wil

De voordelen van track and trace voor auto en andere voertuigen

Een track and trace voor auto stelt bedrijven in staat om hun auto's (en andere voertuigen, machines en objecten) te volgen en te monitoren, zodat ze onder meer op de hoogte blijven van de locatie van de auto’s.

De werking van ons track and trace voor auto uitgelegd

Track and trace-systemen worden steeds meer wordt toegepast in de transportsector. Een track and trace voor auto, ook wel een auto gps tracker genoemd, werkt met een tracker die op het te volgen voertuig wordt geplaatst. Deze auto track and trace stuurt de locatie van dat voertuig vervolgens door. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via het Sigfox-netwerk. De gekozen manier hangt af van de klantwens en de gevraagde functionaliteit.

Een auto track and trace voert ieder uur een locatiebepaling uit en de gebruiker kan deze informatie terugvinden in een op maat gemaakt dashboard. Dit dashboard kan volledig naar wens worden ingericht, inclusief verschillende rapportages, bijvoorbeeld over het meten van temperatuur en brandstofverbruik. Later in dit artikel zullen we dieper ingaan op deze functies.

De auto gps tracker kan natuurlijk ook geïnstalleerd worden in andere voertuigen, net zoals in machines en gereedschappen. Op die manier kun je ook deze mobiele objecten volgen.

We bieden zowel bedrade als draadloze versies van onze volgsystemen aan.

Waarom je een trace and trace voor auto wil: de voordelen van track and trace voor auto.

Wat kun je allemaal met ons track and trace voor auto?

Ten eerste biedt een track and trace voor auto bedrijven de mogelijkheid om hun voertuigen in real-time te kunnen volgen. Dit is vooral handig voor bedrijven die hun transport willen optimaliseren. Door de exacte locatie van hun auto's (of andere voertuigen) te monitoren, kunnen ze beter plannen en hun routes optimaliseren. Hierdoor wordt niet alleen tijd en geld bespaard, maar kan een bedrijf ook zijn CO2-uitstoot terugdringen.

Daarnaast kan een track and trace voor auto bedrijven helpen bij het terugvinden van gestolen voertuigen. Door middel van een auto gps tracker kan de locatie van de gestolen auto worden gevonden. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om gestolen voertuigen terug te vinden, maar kan ook helpen bij het opsporen en arresteren van de dieven. Een bijkomend voordeel is dat verzekeraars soms korting bieden op de premie voor auto's die zijn uitgerust met een auto gps tracker.

Tot slot kan een track and trace voor auto bijdragen aan een betere klantenservice. Door real-time informatie over de locatie en de status van hun voertuigen te bieden, kunnen bedrijven hun klanten beter op de hoogte houden van actuele leveringstijden en eventuele vertragingen.

Track and trace voor auto is ook te koppelen aan sensoren

Met onze auto track and trace kun je profiteren van een unieke eigenschap: het apparaat kan namelijk worden gekoppeld aan sensoren, waardoor een breder scala aan data kan worden uitgelezen. Door het gebruik van sensoren met onze track and trace voor auto zijn er talloze toepassingen mogelijk op het gebied van logistiek en servicemanagement. Denk bijvoorbeeld aan het monitoren van de temperatuur van een motor, het bijhouden van afgelegde kilometers en draaiuren, en het optimaliseren van brandstofverbruik.

Met een auto track and trace met sensoren wordt het ook mogelijk om de rijstijl van bestuurders te monitoren. Hoe hard wordt er gereden? Wordt er hard geremd? Dit soort metingen is allemaal mogelijk door sensoren aan het systeem toe te voegen. Door het gedrag van de bestuurders te analyseren, kunnen bedrijven hun rijgedrag bijsturen en zo de veiligheid van de chauffeurs en andere weggebruikers vergroten. Dit leidt niet alleen tot minder ongevallen, maar óók tot een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de voertuigen.

Ook kun je met een auto track and trace met sensoren het onderhoud van voertuigen beter plannen en beheren. Door bijvoorbeeld de kilometerstand, het brandstofverbruik en de slijtage van bepaalde onderdelen te monitoren, kunnen bedrijven de status van hun voertuigen bijhouden en het onderhoud plannen op basis van de behoefte. Dat heet ook wel voorspellend onderhoud. Daarmee kan met afstappen van (soms onnodig) periodiek onderhoud. Voorspellend onderhoud vermindert niet alleen de kans op onverwachte reparaties, maar verlengt ook de levensduur van de voertuigen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze auto gps tracker en al onze andere volgsystemen.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: