Vind en volg mobiele objecten met ons track and trace systeem

Track and trace systeem om mobiele objecten te lokaliseren en volgen

We bieden een track and trace systeem waarmee je allerlei mobiele objecten kunt lokaliseren en volgen. We vertellen je graag over meer over dit systeem en de voordelen ervan.

Wat kun je allemaal met ons track and trace systeem?

Met ons track and trace systeem kun je allerlei mobiele objecten op afstand lokaliseren en volgen. Op die manier kan de eigenaar of beheerder van het object altijd zien waar het object zich bevindt én (in combinatie met onze sensoren) hoe het gebruikt wordt. Zo’n systeem wordt ook wel een gps track and trace of een gps tracker genoemd. Het systeem wordt veel gebruikt voor voertuigen, maar kan ook worden gebruikt voor andere mobiele objecten, zoals machines en gereedschappen.

De werking van ons track and trace systeem uitgelegd

Een track and trace systeem werkt door het plaatsen van een tracker op het object, die vervolgens de locatie van het object doorstuurt. We doen dat, afhankelijk van de wensen van de klant en de exacte toepassing, op verschillende manieren, bijvoorbeeld via het Sigfox-netwerk. De gps track and trace voert in ieder geval elk uur een locatiebepaling uit. Je vindt de locatiedata terug in een dashboard, dat we geheel naar wens kunnen inrichten, inclusief verschillende rapportages. We kunnen met sensoren bijvoorbeeld ook temperatuur en brandstofverbruik meten. Daarover straks meer.

Onze gps track and trace is een draadloos systeem met een eigen interne batterij. Hierdoor hoeft het systeem niet aangesloten te worden op de accu van het mobiele object in kwestie. De batterijen van onze track and trace tracker gaan tot wel vijf jaar mee zonder op te laden. Bij sommige van onze systemen is het ook mogelijk om de batterijen te vervangen en/of op te laden.

Track and trace systeem: vind en volg mobiele objecten met ons track and trace systeem.

De belangrijkste voordelen van ons track and trace systeem

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een track and trace systeem is dat het systeem kan helpen bij het terugvinden van gestolen objecten. Door de locatie van het gestolen object te volgen, kan de beveiliging, de politie of een andere hulpdienst snel ter plaatse zijn om het object terug te halen. Daarnaast kan een track and trace tracker ook worden gebruikt om objecten terug te vinden die zijn achtergelaten of kwijt zijn geraakt.

Een ander voordeel van een gps track and trace is dat deze kan helpen om de káns op diefstal te verminderen. Door de track and trace tracker op het object te plaatsen, kan de eigenaar of de beheerder van het object immers altijd zien waar het zich bevindt. Dat feit kan een afschrikkende werking hebben op dieven, omdat ze weten dat het object te traceren is en dat de politie snel ter plaatse kan zijn om het object terug te halen.

Naast het terugvinden van gestolen of verloren objecten en het verminderen van de kans op diefstal, kan een track and trace systeem ook worden gebruikt om de efficiëntie van het gebruik van mobiele objecten te verbeteren. Door de locatie van het object bij te houden, kan de eigenaar of de beheerder ervan zien hoe vaak en hoe lang het object wordt gebruikt.

Ook kun je bijvoorbeeld de routes van je chauffeurs volgen. Dit soort toepassingen van onze gps track and trace helpt meteen ook bij het plannen van onderhoud en reparaties en het optimaliseren van het gebruik van de te volgen objecten.

Ons track and trace systeem is te koppelen aan sensoren

Onze track and trace tracker heeft een unieke eigenschap: het apparaat kan worden gekoppeld aan sensoren. Daarmee kun je een breed scala aan data van je machines, voertuigen en objecten uitlezen. Het gebruik van sensoren opent de deur naar talloze toepassingen op het gebied van logistiek en servicemanagement. Denk hierbij aan het monitoren van de temperatuur in een motor, het bijhouden van de afgelegde kilometers en draaiuren, en het optimaliseren van het brandstofverbruik.

Toch op zoek naar een bedrade optie? Ook dat is mogelijk.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: