Slimme zorgoplossingen als antwoord op woningtekort onder senioren

Ouderen langer zelfstandig thuis laten wonen met slimme zorgoplossingen

In een tijd waarin geschikte woningen schaars zijn, komt 3Bplus met een vooruitstrevende aanpak. Met onze technologische oplossingen, variërend van domotica tot communicatiefuncties, kunnen ouderen langer en veiliger thuis wonen.

Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) heeft onlangs aangegeven dat het toevoegen van extra woningen een cruciale stap is in het oplossen van het nijpende tekort van 390.000 wooneenheden in Nederland. Deze oplossing wordt niet alleen gezien als een antwoord op de woningcrisis, maar ook als een manier om doorstroming te bevorderen, vooral onder ouderen. Het demissionaire kabinet presenteerde een ambitieus plan om tot 2030 maar liefst 290.000 nieuwe woningen te bouwen, specifiek gericht op ouderen. Deze "nul-op-de-meter"-woningen, seniorenhofjes en woningen met verpleegzorg voor dementerenden zijn bijvoorbeeld een integraal onderdeel van deze strategie.

Ondanks deze veelbelovende plannen blijkt er een groot obstakel te zijn voor senioren die willen verhuizen: het vinden van geschikte, betaalbare appartementen in hun eigen buurt.

3Bplus: Een innovatieve aanpak

Dit is waar 3Bplus graag een rol wil spelen. Als pionier op het gebied van zorgoplossingen bieden we technologische oplossingen waarmee senioren langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Denk aan domotica, valse sensoren en andere geavanceerde systemen die het leven van ouderen makkelijker maken en hun veiligheid garanderen.

zorgdomotica ouderen

Domotica staat centraal

Dankzij domotica, een centraal aspect van de diensten van 3Bplus, kunnen senioren hun leefomgeving aanpassen aan hun specifieke behoeften. Dit kan gaan van automatische verlichting en thermostaten tot slimme medicijnherinneringen en de mogelijkheid om onmiddellijk hulp in te roepen in geval van nood.

Valsensoren en beveiliging

Een ander belangrijk element zijn valsensoren. Deze geavanceerde systemen detecteren ongewone bewegingen en waarschuwen onmiddellijk de juiste personen. Dit vermindert het risico op vallen aanzienlijk, wat een van de grootste zorgen is voor senioren die zelfstandig wonen. Ook kan het kan bijvoorbeeld een waarschuwing geven als er gedurende een bepaalde tijd geen beweging wordt waargenomen, wat kan duiden op een noodgeval.

Communicatie en coördinatie

Naast de bovengenoemde zorgoplossingen biedt 3Bplus ook geavanceerde oplossingen op het gebied van communicatie en coördinatie. Met onze oplossingen kunnen gebruikers moeiteloos communiceren via berichten, videogesprekken of spraakopdrachten. Communicatiemogelijkheden vereenvoudigen ook de samenwerking tussen zorgverleners, familieleden en ouderen zelf, en maken het eenvoudig om essentiële informatie te delen voor de juiste zorg en ondersteuning.

Innovatie als aanvulling

Nu de overheid werkt aan de bouw van meer geschikte woningen, is het van vitaal belang dat deze nieuwe woonruimtes worden aangevuld met geavanceerde zorgoplossingen zoals die van 3Bplus. Door technologie te omarmen kunnen we niet alleen het leven van ouderen verbeteren, maar ook de doorstroming op de woningmarkt bevorderen.

Bovendien kunnen al deze oplossingen naadloos worden geïntegreerd in één centrale hub. Vanuit deze hub kunnen bediening, monitoring en aanpassingen moeiteloos worden gedaan, waardoor het leven van ouderen nog verder wordt vereenvoudigd.

Benieuwd hoe 3Bplus ouderen kan ondersteunen met slimme zorgoplossingen? We vertellen je graag meer. Neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: