224 miljard Internet of Things-connecties in 2024

Ericsson deed onderzoek naar de markt voor draadloos internet in het derde kwartaal van 2018. De resultaten werden verzameld in dit rapport. In het rapport worden verschillende draadloze netwerken besproken. Wij lichten graag een aantal interessante bevindingen voor je uit!

De mobiele markt

  • Het totale aantal mobiele abonnementen in het derde kwartaal van 2018 bedroeg ongeveer 7,9 miljard. Dat is een groei van 3 procent ten opzichte van Q3 2017. Het grootste gedeelte van alle nieuwe abonnementen werd afgesloten in Azië, waaronder China, India en Indonesië. Het aantal mobiele abonnementen is in veel landen groter dan de populatie! Dat is te verklaren door inactieve abonnementen en het bezitten van meerdere apparaten per persoon.
  • Het aantal LTE-abonnementen (ook wel 4G genoemd) blijft sterk groeien. Naar verwachting staat de teller in 2024 op 5,4 miljard abonnementen. Dat is meer dan 60 procent van het totaal aantal mobiele abonnementen.
  • Verwacht wordt dat er tegen het einde van 2024 in totaal 8,9 miljard mobiele abonnementen zijn. Daarvan betreft 8,4 miljard een mobiel internetabonnement, oftewel 95 procent van alle mobiele abonnementen.

De IoT-markt

  • Het aantal IoT-verbindingen zal naar verwachting 4,1 miljard bereiken in 2024, dat is een toename met een jaarlijks groeipercentage van 27 procent. Noord-Azië is naar verwachting goed voor 2,7 miljard van deze verbindingen. Naarmate de markt voor IoT-toepassingen groeit, ontstaan er meer geavanceerde use cases die verbeterde netwerken vereisen. PS In totaal (dus inclusief short-range IoT) gaat het zelfs om bijna 22,4 (!) miljars verbindingen…
  • Tot op heden werd IoT gekenmerkt door een zeer groot aantal verbindingen, kleine datavolumes en strenge eisen wat betreft energieverbruik. Typisch voor IoT zijn toepassingen op het gebied van monitoring. De meeste IoT-apparaten zorgen slechts voor een kleine hoeveelheid dataverkeer.
  • Er worden echter steeds meer IoT-applicaties ontwikkeld die hoge eisen stellen aan beschikbaarheid, latency en betrouwbaarheid. Het gaat dan om toepassingen op gebieden als verkeersveiligheid, zelfrijdende voertuigen, drones en industriële automatisering. Deze toepassingen genereren veel meer dataverkeer. Ze werken vooral op LTE-technologie. In de toekomst zullen waarschijnlijk enkel 5G-netwerken kunnen voldoen aan de toenemende eisen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

smart home slim huis woning huisautomatisering domotica

De 5G-markt

  • De 5G-markt kreeg in 2018 een flinke impuls! In de Verenigde Staten is begin oktober bijvoorbeeld een 5G-thuisnetwerk gelanceerd. De eerste commerciële 5G-abonnementen in Europa worden in de loop van 2019 verwacht. Tegen het einde van 2024 verwacht Ericsson zodoende 1,5 miljard 5G-abonnementen. Dat is bijna 17 procent van het totaal aantal mobiele abonnementen. Het wereldwijde mobiele dataverkeer zal tussen 2018 en 2024 meer dan 5 keer zo groot zijn.

Meer lezen over deze onderwerpen?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

De gevaren van 5G volgens een Europees security-onderzoek
“6G wordt alomtegenwoordig, draadloos en slim”
Hoe is het internet in Nederland? – Dekking, prijzen en meer

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: