Met AdvanGrid krijgt u inzicht in je stroomverbruik

AdvanGrid monitort uw hele stroomnetwerk en alle apparaten die erop aangesloten zijn. De oplossing vertelt u hoeveel stroom u in totaal verbruikt, hoeveel stroom een apparaat verbruikt en hoeveel stroom u terug levert aan het net. AdvanGrid geeft u inzicht in uw stroomverbruik en helpt u efficiënter met stroom om te gaan.

Uw stroomverbruik monitoren

Met AdvanGrid kunt u het stroomverbruik van uw organisatie of uw locatie meten. U ziet precies hoeveel stroom uw bedrijf gebruikt én hoeveel stroom uw individuele apparaten gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan het lichtnet, uw machines of het ventilatiesystemen. Dit soort inzicht kan uw bedrijf grote voordelen opleveren. Meten is namelijk weten. Wanneer u van elk apparaat in uw bedrijf op elk moment het stroomverbruik kunt inzien, kunt u efficiënter werken, beter plannen én geld besparen. Met andere woorden: met deze data krijgt u grip op uw stroomverbruik.

Zo werkt AdvanGrid

AdvanGrid bestaat uit twee onderdelen: de GridLink en de GridMate. De GridLink meet het complete stroomnetwerk en plaatst u daarom op het punt waar de stroom binnenkomt, zoals in de meterkast. De GridMate(s) plaatst u op alle apparaten die u wilt meten, zoals de airconditioning. Daarmee verdeelt de oplossing het stroomverbruik in het totale verbruik en het verbruik per apparaat.

De installatie van AdvanGrid is heel eenvoudig: een GridLink is in tien minuten te installeren, de GridMates zijn zelfs in vijf minuten te installeren. De oplossing kan in iedere meterkast of generator geplaatst worden, ongeacht het merk.

Overzichtelijke rapportages

AdvanGrid leest uw stroomverbruik zo'n tien keer per seconde uit. Deze data wordt vervolgens naar de cloud gestuurd, waarna u deze in het visualisatiesysteem kunt bekijken. In dit systeem vindt u (visuele) rapportages van alle door u gewenste metingen. Ook is de data gemakkelijk te downloaden en/of automatisch naar uw e-mail te sturen. De data in het visualisatiesysteem wordt elke vijf seconden bijgewerkt, zodat u uw stroomverbruik bijna in realtime in de gaten kunt houden.

U kunt er daarnaast ook voor kiezen om meldingen over problemen te ontvangen (via sms en/of e-mail), zoals bijvoorbeeld bij overbelasting.

groen duurzaamheid laptop technologie

Wat kan AdvanGrid voor u betekenen?

Eigenlijk is het voor ieder bedrijf zinvol om te weten hoeveel stroom er exact verbruikt wordt. Zeker wanneer u wilt verduurzamen of wilt besparen op uw energierekening. We geven drie voorbeelden van situaties waarin AdvanGrid u kan helpen:

Diagnosetool

Plotseling valt de energierekening duurder uit. U hebt alleen geen idee hoe dat kan. AdvanGrid werkt als een diagnosetool. Door het stroomverbruik een maand lang te monitoren, kunt u precies zien wanneer er zich pieken in het verbruik voordoen en wat de grootverbruikers zijn.

Stroomrekening

U wilt weten wat het stroomverbruik per appartement is. Op dit moment ziet u echter enkel het totale stroomverbruik van uw locatie. Met losse GridMates bij de appartementen kunt u facturen op maat naar de bewoners sturen.

Verduurzamen

U wilt graag zien hoe duurzaam u bedrijf is – bijvoorbeeld met het oog op de CO2-prestatieladder. Om gecertificeerd te worden, is het nodig om het verbruik van uw bedrijf te meten, zowel voor als na het invoeren van CO2-besparende maatregelen.

Bent u benieuwd naar AdvanGrid? Neem gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: