078-2034021 [email protected]

Internet: alles dat je moet weten over het internet

Internet: wat is het internet en hoe maak je verbinding?

In dit artikel vertellen we je meer over het internet. We geven een korte definitie van de term en leggen uit hoe je verbinding maakt met het internet.

Wat is het internet: een korte definitie van de term

Internet is een afkorting voor Interconnected Networks, dat zoveel betekent als ‘aan elkaar verbonden netwerken’. Het internet is ook daadwerkelijk een netwerk van miljarden apparaten, verspreid over de hele wereld. In dit geval betekent ‘apparaat’ meer dan enkel pc’s of laptops; het gaat om elk apparaat dat verbonden kan worden, zoals ook smartwatches en servers. De aangesloten apparaten kunnen gegevens uitwisselen over een soort wereldwijd wegennet. Daarbij hebben alle computers een eigen ‘adres’: een IP-adres. Met dit IP-adres wordt je apparaat deel van het netwerk en kan het met andere apparaten communiceren.

Het verschil tussen het internet en het wereldwijde web

Wanneer mensen het over het internet hebben, bedoelen ze vaak niet dat netwerk van apparaten dat we hierboven beschreven. Ze hebben het eigenlijk specifiek over een van de diensten die gebruikt kunnen worden via het internet: het wereldwijde web, oftewel: het www. Het www is het onderdeel waar je websites kunt vinden. Andere internetonderdelen gebruik je bijvoorbeeld om e-mails te versturen, online te bellen en online te gamen.

Zo maak je verbinding met het internet: modem en router

Bij je thuis of op kantoor zorgt een modem voor de verbinding. Zonder modem kun je niet internetten. Het apparaat vertaalt het signaal van je internetprovider naar informatie die je apparaat kan lezen. Daarnaast vertaalt het modem het signaal ook weer terug naar buiten: van je huis naar je internetprovider. Zo komt er een werkende internetverbinding tot stand. Als je meer apparaten wilt verbinden heb je daarnaast ook een router nodig. Het internetsignaal komt via het modem het huis binnen, waarna de router het verdeelt over de apparaten die je wilt verbinden.

Internet: dit is wat het internet is en dit is hoe je er verbinding mee maakt

Zo maak je verbinding met het internet: bekabeld of draadloos

Je kunt je apparaten op verschillende manieren verbinden, namelijk bekabeld of draadloos. Om bedraad verbinding te maken, sluit je ethernetkabels aan vanaf je modem naar je apparaat. Tegenwoordig bevatten veel modems of routers ook een wifizender die een draadloos netwerk in de lucht brengt. Een bekabeld internetsignaal is over het algemeen sterker en stabieler voor dan internet wifi. Je kunt je wifisignaal verbeteren of vergroten voor sneller internet met behulp van verschillende apparaten, zoals wifiboosters.

Dit kan 3Bplus betekenen op het gebied van zakelijk internet

Ondernemers willen maximaal bereikbaar zijn tegen minimale kosten. Bij 3Bplus kijken we graag naar de beste internetoplossingen voor jouw bedrijf. We zetten zoveel mogelijk standaardoplossingen in om de kosten zo laag mogelijk te houden, maar kunnen ook maatwerk bieden als dat beter is voor je business zoals veiliger internet. Ons aanbod omvat ook wifi. Met de explosieve groei van het gebruik van mobiele apparaten is een goede, stabiele wifi-voorziening voor veel bedrijven cruciaal. 3Bplus adviseert, scant je huidige situatie en richt je netwerk in, voor inpandige en outdoor wifi. Zodat jij, en je gasten of bezoekers, altijd en overal online kunnen zijn.