De coronapandemie lijkt ook impact gehad te hebben op onze relatie met geld. Mensen vertrouwen robots (of beter: Artificial Intelligence-systemen) nu meer dan zichzelf om hun financiën te beheren. Dit blijkt uit een nieuwe studie van Oracle en personal finance-expert Farnoosh Torabi.
Uit het onderzoek onder meer dan 9.000 consumenten en leidinggevenden binnen organisaties in 14 landen, waaronder Nederland, bleek dat de coronapandemie de financiële onrust, somberheid en angst onder mensen wereldwijd heeft doen toenemen. De pandemie heeft gezorgd voor een verandering in wie en wat we vertrouwen om onze financiën te beheren.
Lees meer: De rol van Artificial Intelligence-algoritmes bij de toeslagenaffaire
Onder zakelijk leidinggevenden namen de financiële onrust en stress gemiddeld toe met 186%. De financiële onrust en stress van consumenten verdubbelden en de somberheid steeg met 70%. De onzekerheid die door de coronapandemie is gecreëerd, heeft veranderd wie en wat we vertrouwen om onze financiën te beheren. Voor de ordening van ingewikkelde financiële zaken vertrouwen consumenten en leiders binnen organisaties in toenemende mate op Artificial Intelligence-technologie. We zetten wat resultaten op een rijtje:
Tekst gaat verder onder de afbeelding.
Sinds 2020 is de manier waarop consumenten over geld denken veranderd. De omstandigheden hebben ook de behoefte van organisaties vergroot om opnieuw na te denken over hoe ze AI en andere nieuwe technologieën kunnen gebruiken om financiële processen te managen.
Lees meer: Hoe zorgen we voor verantwoordelijke Artificial Intelligence (AI)?
Remy Bos, EMEA ERPM Strategy Leader bij Oracle geeft de volgende toelichting bij de resultaten: “Nu digitaal de norm wordt in de financiële wereld, zullen nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie en chatbots een steeds belangrijkere rol spelen. Uit ons onderzoek blijkt dat consumenten meer vertrouwen hebben in deze technologieën voor het beheer van hun financiële welzijn dan in persoonlijke financiële adviseurs. En leidinggevenden binnen organisaties zien dat deze trend de rol van finance-professionals zal hervormen. Organisaties die deze veranderingen niet omarmen, lopen het risico achterop te raken bij hun collega’s en concurrenten, de productiviteit, het moreel en het welzijn van hun werknemers te schaden en moeite te hebben om de volgende generatie van financieel talent met AI-vaardigheden aan te trekken.”
Wil je meer weten over de slimme (telecom)oplossingen van 3Bplus? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van telecom en de toepassing van smart-technologie, zoals in smart cities en smart homes. Wij laten u graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Meer lezen over dit onderwerp?
Misschien vind je deze artikelen ook interessant:
Wat zijn hotspots en wat zijn wifispots?
Het belang van internet bij je thuis
11 tips om een sterk en veilig wachtwoord te maken
Veilig internetten vanaf je vakantieadres: zeven tips
Mis nooit meer een artikel: volg ons op LinkedIn.