Infographic: de combinatie van Artificial Intelligence en sensoren

AI en sensoren: infographic

In deze infographic bespreken we de combinatie van Artificial Intelligence (AI) en sensoren op verschillende gebieden. 

Onder de afbeelding vind je een tekstuele weergave van de infographic.

Infographic: de kracht van AI met sensoren

AI & sensoren: De kracht van AI met sensoren

De data die sensoren verzamelen, bevat een schat aan informatie. Om daar toegang tot te krijgen, moeten we de data eerst echter nog wel analyseren. Dat kan bijvoorbeeld met Artificial Intelligence (AI). De geanalyseerde data kan vervolgens ingezet worden om de gebruiker te helpen, bijvoorbeeld door hem informatie te geven of door (een robot) autonoom een actie te laten uit te voeren. Op die manier kunnen we allerlei taken automatiseren.

In deze infographic bespreken we de combinatie van AI en sensoren op verschillende gebieden. Zo zijn er toepassingen denkbaar in gebieden als Internet of Things (IoT), gezondheidszorg, landbouw, bouwkunde, transport, en informatie en entertainment. Ook kunnen AI en sensoren onder meer samen worden toegepast in de robotica. Voor het functioneren van robots zijn sensoren om de omgeving mee waar te nemen natuurlijk ook essentieel.

 • AI en sensoren: AI kan gezien worden als intelligente agents die interacteren met hun omgeving. Agenten gebruiken sensoren om waar te nemen. Sensoren kunnen ook abstracte functies in de zijn, zoals klikdetectie in muziekaanbeveling. 
 • Robotica: We nemen actie op basis van de signalen die onze zintuigen uit de omgeving halen. Intelligentie is ook rondlopen, oprapen en openen. Voor het functioneren van robots zijn sensoren en actuatoren essentieel. 
 • IoT: AI helpt om Big Data te doen neerkomen op wat zinvol is. Het uitgangspunt is toetsing en analyse van de gegevens om patronen of overeenkomsten te ontdekken van waaruit lering getrokken kan worden, zodat betere beslissingen kunnen worden genomen. 
 • Gezondheidszorg: AI wordt toegepast bij datamanagement en het opstellen van behandelplannen. Door deep learning te koppelen aan medische gegevens wordt diagnostiek bevorderd. AI wordt daarnaast ingezet voor het ontwerpen van medicijnen en onderzoek naar DNA.
 • Andere toepassingen: 
  • Agrarische sector: kwaliteitsbewaking van gewassen en automatisering van irrigatie.
  • Gebouwbeheer: monitoring van ruimte- en energiegebruik.
  • Transport: autonome, zelfrijdende auto’s. 

Wat kan 3Bplus voor je bedrijf betekenen?

Wil je meer weten over wat 3Bplus kan betekenen op het gebied van Artificial Intelligence en (slimme) sensoroplossingen? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties, onder meer in de zorg en op het gebied van smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Deze infographic is onderdeel van een serie.

Lees meer:

Deel 2 – Robotica – de combinatie van AI en sensoren
Deel 3 – IoT en AI: het Internet of Things verrijkt met Artificial Intelligence
Deel 4 – AI en zorg – datamanagement, behandelplannen en meer
Deel 5 – Landbouw en veeteelt – AI in de agrarische sector
Deel 6 – Sensoren en AI in gebouwbeheer – slimme gebouwen
Deel 7 – AI in de transportsector – zelfrijdende auto’s en meer
Deel 8 – Populaire toepassingen van AI – entertainment en informatie
Infographic – De kracht van AI met sensoren
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen AI

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: