FAQ: het omzetten van analoge tv naar digitale tv

Ziggo gaat het analoge tv-signaal afschakelen. Iedereen zal vanaf dat moment gebruik moeten maken van digitale tv. Gelukkig heeft dat eigenlijk alleen maar voordelen. Ziggo biedt binnen ieder abonnement namelijk een flink aantal digitale zenders – zelfs meer dan analoge zenders – die zonder smartcard kunnen worden ontvangen. Ook biedt digitale tv een veel betere beeldkwaliteit.

Kijk ik analoog?

Kijk je analoog? Om daar achter te komen, zap je naar kanaal 14. Als je daar Ziggo Sport ziet, dan kijk je digitaal. In dit geval hoef je niets te doen.

Ik kijk analoog. Wat moet ik doen?

Enkele weken voordat Ziggo in jouw stad of gemeente het analoge tv-signaal afschakelt, zal er op alle analoge zenders een banner worden weergeven. In dat geval is het zaak actie te ondernemen. De meeste tv’s hebben een ingebouwde digitale decoder. Opnieuw instellen is in dat geval voldoende. Je kunt dat nu al doen middels dit handige stappenplan.

Wat moeten bedrijven en instellingen doen?

Ziggo neemt contact op met bedrijven en instellingen die gebruik maken van TV op Maat, TV op Maat Interactief of een collectieve overeenkomst voor individuele aansluitingen afgesloten hebben. Tijdens dit contact wordt uitleg gegeven over de datum waarop het analoge tv-signaal wordt afgeschakeld en welke acties er eventueel genomen moeten worden.

Ik heb TV op Maat. Wat moet ik doen?

Bij individuele aansluitingen en TV op Maat Interactief kent Ziggo het netwerk op de klantlocatie. Bij TV op Maat kent Ziggo het netwerk echter niet. Om het digitale tv-signaal te ontvangen, moet het netwerk aan een aantal minimale kwaliteitseisen voldoen. Voor TV op Maat-klanten biedt Ziggo aan om het netwerk zonder kosten te laten schouwen. Op basis van dit rapport weet je of je netwerk volstaat en welke acties eventueel moeten worden ondernomen.

Ik heb oude tv’s. Wat moet ik doen?

Voor een bedrijf of instelling is het altijd goed om vooraf te inventariseren hoe er tv wordt gekeken. De meeste tv’s hebben een ingebouwde decoder en hoeven eventueel alleen maar opnieuw te worden ingesteld. Voor hele oude tv’s zal Ziggo een eenvoudige decoder ter beschikking stellen. Daarbij moet het aantal natuurlijk wel in redelijkheid worden vastgesteld. Let op: deze decoder vervangt niet de decoder die gebruikers nodig hebben om aanvullende tv-pakketten als TV Start en Fox Sport te kunnen ontvangen. Er kan geen smartcard in deze decoder worden geplaatst.

Nog niets gehoord van Ziggo?

Heb je in de media vernomen dat je regio binnenkort aan de beurt is,  maar heb je nog niets vernomen van Ziggo? Als specialised partner van VodafoneZiggo heeft 3Bplus zeer regelmatig contact met Ziggo over de voorgang van het project. Blijf daarom nooit zitten met twijfel en neem gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: