Diefstal van werkmaterieel voorkomen met onze W2-startonderbreker

De W2-startonderbreker van onze partner Regent Mobile kan ingezet worden om diefstal van werkmaterieel te voorkomen. Dit gecertificeerde beveiligingssysteem kan ook worden aangeboden met een breed palet aan opsporingsmogelijkheden.

Jaarlijks worden er zo'n 1250 stuks werkmaterieel gestolen, zo meldt het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (via Kiwa). Onze ervaring is dat het vooral om kleinere machines gaat, waarmee bijvoorbeeld kabelgoten worden gegraven. Deze kleinere machines kunnen gemakkelijk worden gestolen door criminelen.

Werkmaterieel beschermen tegen diefstal

Diefstal van werkmaterieel, zoals heftrucks, shovels en graafmachines, heeft veel ernstige gevolgen. Natuurlijk is er directe materiële schade voor de eigenaar. Ook kan het na een diefstal bijvoorbeeld lang duren voordat je weer aan het werk kunt, waardoor je nog meer geld misloopt. Daarom willen we diefstal van werkmaterieel zoveel mogelijk voorkomen.

Een van de hulpmiddelen waarmee je diefstal van je werkmaterieel kunt voorkomen, is onze W2-startonderbreker. Deze elektronische beveiliging voorkomt dat machines op eigen kracht verplaatst worden door ze te blokkeren.

Onze W2-startonderbreker is een Kiwa SCM gecertificeerd beveiligingssysteem. Kiwa SCM is een certificatie-instelling voor voertuig- en machineveiligheid. De bouwsector kent strikte regelgeving en vereist vaak Kiwa SCM-certificering.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

werkmaterieel machine shovel bouwvakker werk bouw bouwplaats

Startblokkering én brandstofblokkering

Onze W2-startonderbreker voorkomt zoals gezegd dat de machine in kwestie zelfstandig verplaatst wordt. Het apparaat werkt met een dubbele blokkering: startblokkering en brandstofblokkering. De aanvalsweerstand bedraagt minimaal 15 minuten.

Onze W2-startonderbreker kan op grote schaal worden gebruikt, bijvoorbeeld in de bouw en in aanverwante sectoren. Het apparaat kan op verschillende machines worden geïnstalleerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor shovels, graafmachines, kranen, asfalteermachines, walsen, bulldozers en vorkheftrucks. Sommige van deze machines vereisen voor de verzekering zelfs een W2-beveiligingssysteem.

We zijn een van de weinige partijen in Nederland die W2-startonderbrekers aanbieden. Als extra service kunnen we ook helpen met de installatie. We brengen het apparaat naar je dealer, waar het systeem op de machine gemonteerd wordt. Heeft je dealer geen gecertificeerde SMC-monteurs? In dat geval kan een van onze monteurs de installatie uitvoeren.

Van W2 naar W3

Sommige verzekeraars eisen een certificering die nog hoger is dan W2, namelijk W3. Eigenlijk bestaat deze veiligheidsnorm niet meer. Toch zijn de voorwaarden van de polis bij je verzekeringsmaatschappij vaak hetzelfde gebleven hetzelfde. Heeft je verzekeringsmaatschappij nood aan extra bescherming, dan biedt het Regent Secure Service Label uitkomst.

Mocht het criminelen onverhoopt toch lukken om je werkmaterieel te stelen, dan vergroot het Regent Secure Service Label de kans om je werkmaterieel terug te vinden. Dit is handig bij dure machines of wanneer verzekeringsmaatschappijen dus extra bescherming vragen.

Het Regent Secure Service Label maakt deel uit van ons multi-tracker-concept. Meerdere volgsystemen worden gecombineerd met het aflezen van data, slimme notificaties en een breed scala aan opsporingsmogelijkheden. Deze oplossing is gekoppeld aan de Europees gecertificeerde meldkamer.

Wil je meer weten over de startonderbreker of een van onze andere systemen waarmee we je machines, voertuigen en gereedschap beschermen tegen diefstal? Neem dan gerust contact met ons op.

We kunnen je ook helpen met oplossingen waarmee je je machines, voertuigen en gereedschap kan volgen en lokaliseren. We vertellen je uiteraard ook graag meer over deze track en trace-oplossingen.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: