Beklim de CO2-prestatieladder met brandstof- en energiemeetsystemen

De CO2-prestatieladder is in het leven geroepen om bedrijven te helpen hun CO2-uitstoot te verminderen. Om gecertificeerd te worden, is het noodzakelijk om de huidige uitstoot van je bedrijf en de effectiviteit van CO2-reductiemaatregelen te meten. We vertellen je graag wat de meetsystemen voor brandstof en energie van onze partner Regent Mobile hierbij kunnen betekenen.

In Nederland hebben we een uniek duurzaamheidsinstrument: de CO2-prestatieladder. Deze beoordelingsmaatstaf helpt bedrijven om hun CO2-uitstoot, en hun elektriciteits- en brandstofkosten te verminderen, zowel in hun eigen bedrijfsvoering als in de volledige keten.

Hoe werkt de CO2-prestatieladder?

De CO2-prestatieladder heeft als doel om bedrijven duurzamer te laten ondernemen. De ladder bestaat uit vijf niveaus, allemaal met andere eisen. Een belangrijk kenmerk van het instrument is dat bedrijven vrij zijn om de implementatie op eigen wijze in te kleden.

Gecertificeerde bedrijven (die verder opklimmen op de CO2-prestatieladder) krijgen een voordeel bij overheidsaanbestedingen. Ook verdienen ze hun inzet terug met lagere brandstof- en energiekosten, besparingen op materialen en minder slijtage.

De CO2-prestatieladder bekijkt de prestaties van een bedrijf vanuit verschillende invalshoeken. Inzicht is er daar eentje van. Om gecertificeerd te worden, is het nodig om het verbruik en de emissies van een bedrijf te meten. Voor en na het invoeren van CO2-besparende maatregelen. Meten is bij de CO2-prestatieladder een must!

co2 prestatieladder

Zo kunnen we energie en brandstof besparen

Met de brandstof- en energiemeetsystemen van 3Bplus-partner Regent Mobile geven we bedrijven inzicht geven in hun volledige verbruik en in hun uitstoot van CO2. Dankzij de informatie uit deze meetsystemen krijgt een bedrijf direct inzicht in brandstof- en energiestromen en kan het effect van genomen CO2-besparende maatregelen op elk moment gecontroleerd worden.

Energiemanagement

Hoeveel stroom wordt er in je bedrijf gebruikt? In hoeverre neemt je verbruik toe als u de airco aanzet? Wat bespaar je als je je pc's ’s nachts uitzet? Met AdvanGrid kun je al deze en nog veel meer vragen over je stroomverbruik beantwoorden. Het energiemeetsysteem meet nauwkeurig het stroomverbruik van je bedrijf, én van al je individuele machines en apparatuur.

AdvanGrid helpt je om precies te achterhalen hoeveel stroom er in je bedrijf verbruikt wordt. De oplossing maakt zelfs het energieverbruik van individuele apparaten goed te controleren. AdvanGrid biedt rapporten op maat, met alle statistieken die je wilt, overzichtelijk gepresenteerd in een visualisatiesysteem.

AdvanGrid doet ook dienst als een nauwkeurig diagnostisch hulpmiddel. De gegevens kun je gebruiken om grip te krijgen op het stroomverbruik van je bedrijf en daarmee dus ook op je CO2-uitstoot. AdvanGrid is een draadloze oplossing, installeren is binnen enkele minuten gedaan.

Brandstofmanagement

Weet je hoeveel benzine je vrachtwagen of machine verbruikt? En weet je dat ook op het moment dat je vrachtwagen in een jaar tijd 50 uur stil heeft gestaan met draaiende motor? Voor nu is het antwoord op zo'n vraag meestal slechts een vermoeden. Dit type meting is echter wel mogelijk met een geavanceerd brandstofbeheerssysteem.

Het brandstofbeheerssysteem werkt met sensoren, die de benodigde data uitlezen, ofwel via de boordcomputer van je voertuig of rechtstreeks vanuit de brandstoftank. Dat laatste kan handig bijvoorbeeld zijn op bouwplaatsen, waar mobiele brandstoftanks gebruikt worden.

Met deze sensoroplossing voor brandstofbeheer zie je onder andere hoeveel brandstof een voertuig of container nog heeft, en hoeveel er verbruikt is. Dit brandstofverbruik kun je vervolgens omzetten in CO2-uitstoot.

Ben je benieuwd geworden naar deze brandstof- en energiemeetsystemen of een van onze andere oplossingen op het gebied van duurzaamheid? We vertellen je graag meer. Neem gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: