Beperk brandstofdiefstal met het doorrijder-preventiesysteem

Samen met onze gerenommeerde partners, zoals AVUTEC, maken we verschillende oplossingen op het gebied van computer vision mogelijk. Het gaat dan bijvoorbeeld om het beperken van brandstofdiefstal met het doorrijder-preventiesysteem.

Dankzij computer vision (een Artificial Intelligence-toepassing) kunnen computers beelden verwerken. Dat betekent dat de computer in staat is om objecten te herkennen, analyseren, classificeren en volgen, en om de juiste beslissingen te nemen op basis van wat het “ziet”. Computer vision gaat dus een stuk verder dan het enkel registreren van beelden. Met onze computer vision-oplossingen kunnen we onder meer brandstofdieven opsporen.

Slimme camera’s en kentekenherkenning

Met slimme camera’s, die automatisch kentekens kunnen herkennen, kun je ervoor zorgen dat geautoriseerde personen, zoals personeel en gasten, zonder oponthoud van je afgesloten parkeerterrein op kunnen rijden. De toegangscontrole wordt bepaald op basis van het kenteken van de auto. En dat gaat niet alleen sneller dan bij het gebruik van een intercom of pasjes, het is ook een stuk makkelijker.

Datzelfde systeem kan ook ingezet worden voor ons doorrijder-preventiesysteem. Hiermee is het mogelijk om de financiële schade van brandstofdiefstal tot een minimum te beperken.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

mobiliteit transport benzine pomp tanken

Wat is het doorrijder-preventiesysteem?

Zodra een voertuig bij de brandstofpomp van het tankstation stopt, worden kenteken, pompnummer, automerk en -model, en andere relevante RDW-gegevens van het voertuig weergegeven op een tablet bij de kassa. Wanneer het voertuig wegrijdt zonder voor de brandstof afgerekend te hebben, kan de kassamedewerker dat aangeven. Vervolgens krijgt de stationsmanager bericht dat er een doorrijdersvoertuig moet worden geverifieerd voor landelijke of lokale registratie.

De stationsmanager kijkt meestal nog even de opgenomen videobeelden na, of het juiste voertuig als doorrijder is aangemerkt en kan vervolgens zijn goedkeuring geven voor de centrale registratie. Vanaf dat moment wordt elk ander pompstation met een doorrijder-preventiesysteem gewaarschuwd wanneer deze doorrijder in beeld komt. Zodra zo’n bekendgemaakt doorrijdersvoertuig door camera’s bij een tankstation wordt gezien zal elk tablet bij de kassa een waarschuwingssignaal afgeven. Hierdoor kan de kassamedewerker meteen actie ondernemen, zoals het blokkeren van de betreffende pomp, zodat er geen brandstof getankt kan worden.

Wat zijn de mogelijkheden van het doorrijder-preventiesysteem?

Met het doorrijder-preventiesysteem is het niet alleen mogelijk om data van doorrijders bij brandstofdiefstal vast te leggen; doorrijders worden vervolgens ook lokaal of (bij voorkeur) landelijk geregistreerd. Het is zodoende mogelijk om met weinig moeite meer bewijslast verzamelen bij brandstofdiefstal. Ook kunnen we voorkomen dat reeds bekende doorrijders met hetzelfde voertuig weer elders proberen door te rijden zonder te betalen. Met het doorrijder-preventiesysteem wordt er namelijk meteen aan de kassa gewaarschuwd wanneer een geregistreerd doorrijdersvoertuig in beeld komt.

Centraal in het doorrijder-preventiesysteem staat een landelijke database van kentekens van doorrijders. Deze is bereikbaar via de managementsite, waar zowel een stationsmanager als de administrator toegang toe hebben. Per locatie kunnen een of meerdere stationsmanagers worden toegewezen door de administrator op het hoofdkantoor.

Hoe werkt het doorrijder-preventiesysteem?

Het doorrijder-preventiesysteem bestaat uit twee componenten: de hardware (het serversysteem met één of meerdere tablets voor bij de kassa) en het abonnement. Het is bijvoorbeeld niet nodig om te investeren in nieuwe camera’s; het syteem kan gebruik maken van reeds aanwezige camerasystemen. Wel is het doorrijder-preventiesysteem afhankelijk van een internetverbinding, die zowel aan de server als aan elke tablet is aangesloten. Vanwege de beveiliging kan de gebruikte tablet alleen met het vaste, lokale netwerk worden verbonden, waarop ook de server is aangesloten.

Neem voor meer informatie over onze oplossingen op het gebied van geavanceerde beeldherkenning met computer vision geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: