Automatisch servicemanagement voor voertuigen en andere mobiele objecten

Samen met onze partner Regent Mobile maken we volgsystemen, waarmee mobiele objecten verbonden kunnen worden, zodat deze kunnen worden gemonitord en gevolgd. Dat verbinden maakt ook allerlei logistieke toepassingen en toepassingen op het gebied van servicemanagement mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan geautomatiseerde brandstof- en urenmanagement.

Registratie van kilometerstand en draaiuren

Het bijhouden van een kilometerregistratie van je bedrijfsauto(‘s) of zelfs van je gehele wagenpark is een vervelende taak. Met onze volgsystemen wordt je kilometerregistratie geautomatiseerd. Na installatie worden al je ritten namelijk automatisch bijgehouden en verwerkt. Het systeem voldoet aan de voorschriften van de Belastingdienst. De rapporten zijn eenvoudig te downloaden, zodat je deze zelf kunt opslaan of kunt indienen bij de Belastingdienst.

Onze volgsystemen kunnen ook automatisch een registratie van draaiuren bijhouden. Die draaiuren kunnen op verschillende manieren worden gemeten. Denk aan het uitlezen van de boordcomputer of het monitoren van beweging. Het volgsysteem meet wanneer het object start en stopt met bewegen. Zit er weinig afstand tussen deze twee momenten? In dat geval is het object (bijvoorbeeld een graafmachine) op zijn plek aan het werk. Is de afstand groter dan een kilometer, dan wordt de graafmachine getransporteerd.

Hoe hard reed mijn chauffeur? Heeft hij een verkeersovertreding begaan? Met onze volgsystemen is het mogelijk om een rijstijl te analyseren. Accelereert hij te snel, neemt hij te krappe bochten of moet hij ergens te hard remmen? Deze vragen worden beantwoord op basis van metingen van bijvoorbeeld G-krachten, brandstofverbruik en snelheid.

auto verkeer logistiek mobiliteit

Brandstofmanagement en -diefstal

Een volgende toepassing van onze volgsystemen is brandstofmanagement mogelijk. De gegevens worden uitgelezen via de boordcomputer of via sensoren in de brandstoftank. Dat laatste is onder andere handig voor (verplaatsbare) brandstoftanks, waar bijvoorbeeld generatoren op bouwplaatsen hun brandstof halen. Het is mogelijk om de resterende hoeveelheid brandstof te meten en te voorspellen wanneer er getankt moet worden. Een voorbeeld: als het verbruik hetzelfde blijft, dan zit er nog voor drie dagen brandstof in de tank.

Deze data over overgebleven en verbruikte brandstof maakt ook allerlei uitspraken over verbruik mogelijk. Zo laat het volgsysteem je zien hoeveel brandstof je had kunnen besparen wanneer je vrachtwagens minder lang met draaiende motor hadden hoeven stilstaan. Het is zelfs mogelijk om deze hoeveelheid verbruikte brandstof om te zetten in CO2-uitstoot. Op die manier kun je ook steeds duurzamer ondernemen; je ziet precies hoeveel je eerder uitstootte en wat het effect is als je probeert duurzamer te ondernemen.

In sommige landen zijn brandstofdieven actief. Ze weten soms wel 100 liter brandstof te stelen uit machines, zoals kranen. Wanneer je brandstofniveaus kunt monitoren, kun je deze dieven sneller opsporen. Het volgsysteem registreert wanneer er plots veel benzine verdwijnt, wat natuurlijk kan duiden op diefstal. De eigenaar krijgt vervolgens meteen een waarschuwing, per e-mail of sms.

Tijdig onderhoud

Het volgsysteem maakt ook tijdig onderhoud mogelijk. Dat betekent dat je een waarschuwing krijgt wanneer onderhoud nodig is. Stel dat een tractor elke 600 draaiuren nieuwe olie nodig heeft. Het volgsysteem geeft je in dat geval na 550 draaiuren een waarschijnlijk dat de olie binnenkort ververst moet worden. Een tweede voorbeeld: het volgsysteem weet hoeveel er geremd is met je auto. Als je weet wanneer de remblokken van je auto verslijten, dan is tijdig onderhoud mogelijk.

Wil je meer weten over de volgsystemen? Of over de logistieke toepassingen en toepassingen op het gebied van servicemanagement? Neem gerust contact met ons op.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: