Het belang van internet bij je thuis

Deze feestdagen blikken we terug op onze meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar. We zetten er 9 voor jullie op een rijtje. Op nummer 3 vind je dit artikel waarin we dieper ingaan op het belang van het internet voor consumenten.

Internet als basisvoorziening

Internet is al lang niet meer enkel belangrijk voor bedrijven, maar ook voor consumenten. Voor veel mensen is een snelle internetverbinding inmiddels een basisvoorziening geworden, net als water, elektriciteit en een verharde weg. Dat is niet enkel een idee of gevoel: zonder snel en stabiel internet is een woonhuis simpelweg niet meer toekomstbestendig.

Snel en goedkoop communiceren

Dankzij het internet kunnen mensen op een gemakkelijke en goedkope manier met elkaar communiceren, waar ter wereld zij zich ook bevinden. Mensen kunnen bestaande connecties onderhouden en nieuwe connecties opdoen. Sociale interacties kunnen van onschatbare waarde zijn voor iemands zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Het internet kan mensen helpen hun interesses te ontwikkelen en andere mensen met dezelfde interesses te vinden.

Lees meer: Wat zijn powerline adapters en hoe werken ze?

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

computer internet ethernet kabel netwerk

Informatie vergaren en verspreiden

De informatie op het internet helpt mensen hun horizon te verbreden, bijvoorbeeld door hen kennis te laten maken met nieuwe ideeën en theorieën. Het internet heeft het aanzienlijk gemakkelijker gemaakt om informatie in alle vormen te vergaren én te verspreiden. Informatie op het internet is vaak breed en onmiddellijk beschikbaar. Daarbij kunnen mensen hun eigen gedachten online zetten zonder dat er een papieren uitgever nodig is.

Maatschappelijk nut

Het internet is niet alleen enorm belangrijk voor het recht op informatie, maar ook voor vrijheid van meningsuiting. Het internet helpt mensen hun ideeën en meningen te verspreiden en te reageren op andermans uitingen. Het internet kan in het kader van maatschappelijk nut ook worden gebruikt om activiteiten te organiseren en aandacht te vragen voor problemen, waar het publiek zich misschien niet bewust van is.

Thuiswerken

De coronacrisis heeft bewezen dat veel mensen graag thuiswerken. Misschien niet elke dag, maar toch zeker met grote regelmaat. Zonder internet is thuiswerken voor veel mensen uitgesloten. Al is het alleen maar om in te kunnen loggen in de gebruikelijke werkomgeving of te videobellen. Een bijkomend voordeel van thuiswerken is dat mensen geen reistijd meer hebben en de balans tussen werk en privé flexibeler wordt.

Lees meer: Wat is tweefactorauthenticatie en meerfactorauthenticatie?

Wereldwijde handel

Heb je een webshop of werk je als tekstschrijver? Jouw werk zou zonder het internet simpelweg onmogelijk zijn. Het internet maakt het mogelijk om je producten en diensten (in binnen- én buitenland) aan te bieden, en deze eventueel goedkoop en op grote schaal te adverteren. Internet stimuleert daarnaast de economische ontwikkeling van het buitengebied en zorgt voor waarde verhoging van woningen en kantoren.

Wil je je wifinetwerk verbeteren of draadloos internet als dienst aanbieden aan je gasten of bezoekers? 3Bplus onderzoekt wat de beste opties zijn voor je organisatie en adviseert je welk wifinetwerk het beste aansluit bij je wensen en eisen. Ons aanbod op het gebied van zakelijk wifi strekt van onderzoek en advies tot en met implementatie en beheer. Neem gerust contact met ons op.

Volg 3Bplus op LinkedIn om onze countdown met best gelezen artikelen te volgen.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Nederlanders maken zich amper zorgen over digitale veiligheid
11 tips om een sterk en veilig wachtwoord te maken
Wat is een wifibooster en wat is het verschil met een wifirepeater?
Wifi: het verschil tussen een access point en een draadloze router

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: