Thuisaccu zonnepanelen: de voordelen op een rijtje

Thuisaccu zonnepanelen: de win-win-combinatie voor duurzame energie

In dit artikel vertellen we je waarom zonnepanelen en thuisaccu’s een gouden duo zijn. Met een thuisaccu zonnepanelen kun je bijvoorbeeld geld besparen en stoot je minder CO2 uit.  

Wat is een thuisaccu zonnepanelen en wat kun je ermee?

Een thuisaccu zonnepanelen is een apparaat dat de opgewekte energie opslaat in een batterij. Wanneer de zonnepanelen meer energie opwekken dan je op dat moment verbruikt, wordt het overschot opgeslagen in de thuisbatterij. Op het moment dat de zonnepanelen minder energie opwekken dan je verbruikt, haal je de energie uit de thuisaccu. Zo kun je altijd gebruikmaken van de energie die jouw zonnepanelen opwekken.

Dit is hoe onze slimme thuisaccu zonnepanelen werkt

De batterij wordt aangesloten op het energiesysteem waarbij de zonnepanelen ook een onderdeel zijn. Het installatieproces van onze slimme batterij is erg eenvoudig. Als je kiest voor deze slimme batterij, zoals die van ons, bepaalt het apparaat zelf wanneer de energie uit de zonnepanelen moet worden gebruikt, opgeslagen of teruggeleverd aan het net.

De verschillende voordelen van een thuisaccu zonnepanelen

Een thuisaccu zonnepanelen biedt verschillende voordelen. Zo kun je de energie die je opwekt zelf gebruiken en ben je minder afhankelijk van het energienetwerk. Daarnaast kun je met een thuisaccu ook geld besparen. Je hoeft namelijk minder energie van het net af te nemen, waardoor je energierekening lager uitvalt.

Ter vergelijking: als je geen thuisbatterij hebt, gebruik je slechts 30 tot 50 procent van de zonne-energie die je zonnepanelen opwekken. Het overschot wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Met een thuisbatterij verdubbel je ongeveer het gebruik van je eigen zonne-energie tot maximaal 80 procent.

Dat je minder stroom hoeft af te nemen van je energieleverancier kent nog een ander voordeel: minder CO2-uitstoot. Doordat je minder energie van het netwerk afneemt, wordt er minder energie opgewekt door bijvoorbeeld kolencentrales. Hierdoor wordt de uitstoot van CO2 verminderd.

Thuisaccu zonnepanelen: dit is waarom thuisaccu zonnepanelen de perfecte combinatie zijn.

Met een slimme thuisaccu zonnepanelen bespaar je nog meer

Met een slimme thuisbatterij kun je nog meer besparen. Onze slimme batterij zorgt ervoor dat de opgeslagen energie op het beste moment wordt gebruikt, bijvoorbeeld tijdens dure piekmomenten, en laadt op wanneer de stroomprijzen gunstig of zelfs negatief zijn. Eventuele overtollige energie wordt op het meest gunstige moment aan je energieleverancier aangeboden.

Een slimme thuisaccu met het oog op de salderingsregeling

Wanneer de salderingsregeling verdwijnt, wordt een thuisbatterij nog interessanter. Op dat moment ontstaat er namelijk een groot verschil tussen de lage opbrengsten van de stroom die je terug levert aan het net en de hoge kosten van het kopen van stroom van je energieleverancier.

Op dit moment is er helaas nog geen subsidie beschikbaar voor thuisbatterijen. Er zijn echter steeds meer partijen, waaronder netbeheerders, die pleiten voor een dergelijke subsidie. Thuisaccu's spelen namelijk ook een belangrijke rol bij het ontlasten van overbelaste energienetten

Thuisaccu zonnepanelen: dit is waarom de twee zo goed samengaan

Kortom, een thuisaccu voor zonnepanelen is een goede investering als je optimaal gebruik wilt maken van de energie die jouw zonnepanelen opwekken. Met een thuisbatterij kun je de energie die je overdag opwekt opslaan, zodat je deze 's avonds of op bewolkte dagen kunt gebruiken. Door te kiezen voor een goede (en slimme!) thuisaccu kun je geld besparen en de uitstoot van CO2 verminderen.

Wil je meer weten over onze slimme thuisbatterij? Neem gerust contact met ons op!

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: