Wat is de Augmented Reality betekenis: een definitie en uitleg

Augmented Reality betekenis: wat is AR en hoe werkt het?

In dit artikel gaan we in op de Augmented Reality betekenis. Wat is Augmented Reality (AR) en hoe werkt het? Ook kijken we naar de verschillende soorten AR-producten.

Augmented Reality betekenis: wat is Augmented Reality (AR)?

We beginnen met een definitie; de Augmented Reality betekenis. Augmented Reality (AR) betekent zoveel als aangevulde of verrijkte werkelijkheid. Het verrijken van de werkelijkheid doet AR met digitale componenten, die in real-time aan een livebeeld van de werkelijkheid worden toegevoegd. Het gaat dan bijvoorbeeld om afbeeldingen, video, animatie of data.

Samenvattend is een AR-systeem een systeem dat in real-time virtuele objecten, zoals afbeeldingen, als een extra informatielaag toevoegt aan de echte omgeving. AR is dus een mix van de realiteit met een virtuele toevoeging.

Augmented Reality betekenis: welke AR-producten zijn er?

Breed genomen zijn er drie soorten AR-systemen: mobiele apparaten, smart glasses en en head-mounted displays. De bekendste AR-toepassingen voor gewone consumenten zijn te vinden op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Smart glasses en head-mounted displays worden meer in de zorg en de industrie gebruikt.

Augmented Reality betekenis: wat is AR? We geven een Augmented Reality betekenis.

Augmented Reality betekenis: hoe werkt Augmented Reality (AR)?

AR werkt dus met een live beeld van de echte werkelijkheid, dat wordt aangevuld met digitale componenten, zoals afbeeldingen, video, animatie of data. Deze digitale componenten worden in real-time toegevoegd en continu ververst.

Nu je weet wat de Augmented Reality betekenis is, gaan we in op de werking van de technologie. AR-systemen bevatten verschillende onderdelen, zoals een processor, een display en sensoren. Die sensoren zijn belangrijk. Om een digitale toevoeging, zoals een afbeelding, bovenop de werkelijkheid te kunnen leggen, is er namelijk inzicht in de omgeving nodig. Op die manier kunnen de digitale componenten op de juiste plaats en in context worden gegenereerd. Ook wil je dat de beelden meebewegen met de gebruiker. Op die manier blijft een virtueel schilderij namelijk daadwerkelijk aan de muur hangen, waar de gebruiker ook naartoe beweegt.

Augmented Reality betekenis: welke AR-toepassingen zijn er?

Augmented Reality klinkt voor veel mensen behoorlijk futuristisch. Toch heb je al heel lang met AR te maken. De technologie wordt namelijk al jaren gebruikt bij tv-uitzendingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om voetbalscores, balbanen en quizpunten die over de werkelijke beelden heen worden geplaatst.

Dat je tegenwoordig veel meer over AR hoort, komt omdat er inmiddels ook talloze AR-toepassingen voor consumenten beschikbaar zijn. Dat heeft vooral te maken met de komst van smartphones, die over voldoende rekenkracht beschikken en de benodigde hardware (display, sensoren) hebben. Neem maar eens een kijkje in de app store op je smartphone. Je vindt daar talloze AR-apps. Er zijn apps die je meubilair voor je woning laten uitproberen en die je een nieuwe haarkleur laten testen. Ook zijn er apps die informatie laten zien bij toeristische trekpleisters. Of neem de vele games die gebruik maken van AR, zoals Pokémon GO.

Op de consumentenmarkt zijn veel AR-toepassingen gericht op entertainment. Er zijn echter ook talloze voorbeelden te vinden in sectoren als de industrie en de zorg. AR kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij taken op gebieden als assemblage, onderhoud en operaties.

Augmented Reality betekenis: wat kan 3Bplus betekenen?

We gaven in dit artikel een Augmented Reality betekenis. Wil je meer weten over wat 3Bplus kan betekenen op het gebied van AR? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties, onder meer in de zorg en op het gebied van smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: