Artificial Intelligence toegepast in de entertainmentsector

We behandelen in deze serie artikelen een aantal van gebieden waarin Artificial Intelligence (AI) en sensoren gecombineerd toegepast kunnen worden. In eerdere artikelen bespraken we bijvoorbeeld robotica en IoT. Dit artikel staat in het teken van de populaire toepassingen van AI op het gebied van entertainment en informatie. Denk aan het aanbevelen van nieuwe muziek op basis van algoritmen en gepersonaliseerde metgezelrobots.

Toepassingen van AI – algoritmen

Sociale netwerken, apps, onlinegemeenschappen, gespecialiseerde apparaten zoals e-readers; om te werken op de schaal van het internet, moeten deze platformen vertrouwen op technieken die worden ontwikkeld in gebieden als natuurlijke taalverwerking, informatieretrieval, beeldverwerking, crowdsourcing en machinaal leren.

Algoritmen zijn ontwikkeld om relevante films, muziek of artikelen op basis van demografische gegevens van de gebruiker en surfgeschiedenis aan te bevelen. AI-technologie wordt gebruikt om onze vorige winkelaankopen of onze surfgeschiedenis te analyseren met het doel ons advertenties te tonen waarin we geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Een ander voorbeeld is de mogelijkheid om te zoeken naar beelden die vergelijkbaar zijn met een beeld dat we net hebben bekeken of geüpload.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

smart home slim huis woning tv

Toepassingen van AI – traditionele media

De traditionele bronnen van vermaak hebben AI ook omarmd. Zo is professionele sport nu onderworpen aan intensieve kwantitatieve analyse. Naast geaggregeerde prestatiestatistieken, kunnen signalen vanaf het veld worden gecontroleerd met behulp van geavanceerde sensoren en camera’s. Software is gemaakt voor het componeren van muziek en het herkennen van soundtracks. Technieken uit de computervisie en natuurlijke taalverwerking zijn gebruikt bij het maken van toneelvoorstellingen.

Toepassingen van AI – personalisatie

Zelfs de normale gebruiker kan zijn of haar creativiteit uitoefenen op platforms zoals WordsEye, dat automatisch 3D-scènes genereert van natuurlijke taal. AI is ook historisch onderzoek in de kunsten te hulp geschoten en wordt uitgebreid gebruikt in stylometrie en de analyse van schilderijen. Mensen hebben met veel enthousiasme gereageerd op deze vormen van AI-gestuurde entertainment. AI zal in toenemende mate in staat zijn entertainment mogelijk te maken, dat meer interactief, gepersonaliseerd, en aansprekend is. AI zal ook het reisbureau opnieuw uitvinden als dienst die de reiziger zijn voorkeuren kent en snel alle verschillende opties (uitjes, bezienswaardigheden) kan beoordelen om tot een reisplanning te komen.

Tot op heden heeft de informatierevolutie zich grotendeels ontvouwd op het gebied van software. Echter, met de toenemende beschikbaarheid van goedkopere sensoren en apparatuur, is er ook meer innovatie in de hardware van entertainmentsysteem. Virtual reality en touch-apparaten komen onze woonkamers binnen, en gepersonaliseerde metgezelrobots worden ontwikkeld.

Toepassingen van AI – hulpmiddelen

Natuurlijke taalverwerking, machinaal leren en crowdsourcing hebben online leren een boost gegeven, terwijl er aandacht blijft voor de leerbehoeften en -stijlen van individuele studenten. AI-methoden kunnen gemeenschappen met weinig resources helpen door beperkende factoren weg te nemen en oplossingen voor een verscheidenheid van sociale problemen te bieden. Met behulp van datamining en machinaal leren, bijvoorbeeld, is AI gebruikt om voorspellende modellen te maken die overheidsinstanties bijstaan bij kwesties zoals de preventie van loodvergiftiging bij kinderen en de efficiënte distributie van levensmiddelen.

Noord-Amerikaanse steden en federale agentschappen zijn al begonnen met het implementeren van AI-technologieën in de grensregio voor bestuur en rechtshandhaving. Goed ingezette AI-prognosehulpmiddelen hebben de potentie nieuwe vormen van transparantie te verschaffen over databanken en conclusies. Ook kunnen ze worden toegepast voor het detecteren, verwijderen of verminderen menselijke bias, in plaats van deze te versterken.

Dit artikel is onderdeel van een serie.

Lees meer:

Deel 1 – AI en sensoren: een introductie
Deel 2 – Robotica – de combinatie van AI en sensoren
Deel 3 – IoT en AI: het Internet of Things verrijkt met Artificial Intelligence
Deel 4 – AI en zorg – datamanagement, behandelplannen en meer
Deel 5 – Landbouw en veeteelt – AI in de agrarische sector
Deel 6 – Sensoren en AI in gebouwbeheer – slimme gebouwen
Deel 7 – AI in de transportsector – zelfrijdende auto’s en meer
Infographic – De kracht van AI met sensoren
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen AI

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: