Artificial Intelligence: personentelling voor horeca en publieke ruimtes

Met beeldherkenning met Artificial Intelligence (AI) is het mogelijk om objecten en personen te herkennen, analyseren, classificeren en volgen. We spreken in het kader van dit type beeldherkenning ook wel over Computer Vision (CV).

Wat is Computer Vision?

Computer Vision heeft als doel om systemen beelden te laten begrijpen, oftewel te analyseren en te interpreteren. De systemen nemen vervolgens zelfstandig beslissingen op basis van de geïnterpreteerde beelden. Computer Vision gaat dus een stuk verder dan het enkel registreren van beelden.

Er zijn enorm veel toepassingen denkbaar voor Computer Vision. We kunnen bijvoorbeeld alarmcentrales betrouwbaarder waarschuwen wanneer er personen of voertuigen op afgesloten terreinen worden gedetecteerd. Ook kunnen we mensen tellen, registreren waar ze zich heen bewegen en of het te druk wordt in een bepaald gebied. Of neem zorgtoepassingen als valdetectie en zonebewaking.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

oudere man cafe tafel ouderen

Wat kunnen slimme camera’s?

De slimme camerasystemen van AVUTEC kunnen verschillende van deze Computer Vision-taken uitvoeren. Denk aan het classificeren van voertuigen, waarbij de voertuigen, mensen en objecten ook geteld en gevolgd kunnen worden. Het is ook mogelijk om de locatie van een persoon of object in de ruimte te bepalen.

Horeca: mensen tellen en afstand houden

De slimme camerasystemen van AVUTEC zijn ook toepasbaar in de horeca. Bijvoorbeeld om mensen te tellen of groepen te analyseren, zodat er zich niet te veel mensen in een ruimte begeven op een te kleine afstand van elkaar. Er kunnen drempelwaardes worden ingesteld. Wanneer het systeem merkt dat de groepen te groot worden of het aantal mensen in een ruimte te hoog ligt, kan er een signaal afgegeven worden.

Daarnaast kan deze toepassing ook zeer goed toegepast worden in de evenementensector en in publieke ruimtes, binnen publieke gebouwen. Ook daar kunnen mensen geteld en groepen geanalyseerd worden. Op basis daarvan kan bekeken worden of er voldoende afstand kan worden gehouden.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.
Ook vertellen we graag meer over de oplossingen van AVUTEC op het gebied van mobiliteit en veiligheid.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: