Alida de Boer matcht met L’Invitée hooggekwalificeerde professionals met de juiste functies

‘Gebaseerd op persoonlijkheid, waarden en met focus op de lange termijn’

Als executive consultant legt Alida de Boer van L'Invitée de nadruk op diepgang, empathie en eerlijke dienstverlening. Alida vertelt over haar passie voor het verbinden van hooggekwalificeerde professionals met de juiste complexe, vertrouwelijke en strategische functies.

“L'Invitée richt zich op werving en selectie van kandidaten in het hogere segment, ook wel bekend als executive search. Ik richt mij op keyposities, (eind)verantwoordelijke functies binnen alle branches.  Dit zijn posities die aanzienlijke invloed hebben op de bedrijfsstrategie en succes in de directe toekomst. L’Invitée richt zich exclusief op de hogere functies en topkandidaten”

De perfecte match

“Het invullen van deze functies is vaak uitdagend en tijdrovend, juist vanwege de complexiteit en impact ervan. Dat kan bijvoorbeeld zitten in de benodigde kennis en inhoud, of in de managementstijl. Ook ligt er soms een bepaalde vraag, waarbij een bepaald type persoonlijkheid moet worden gevonden. Dat vergt een zorgvuldige en discrete afweging van verschillende facetten om de juiste match te vinden. Persoonlijke benadering is daarbij essentieel. Ik hecht veel waarde aan persoonlijk contact en het aangaan van de dialoog. Ik heb daarbij een scherp oog voor mens en talent.

Mijn proces begint met een diepgaande inventarisatie bij de opdrachtgever. Dit omvat vaak gesprekken met directieleden, aandeelhouders of relevante afdelingen binnen het bedrijf. Op basis hiervan stel ik een kwalitatief functieprofiel op. Dit proces is altijd een gezamenlijke inspanning met de opdrachtgever, waarbij het profiel meerdere revisies kan ondergaan om het perfect af te stemmen op zowel het bedrijfs-DNA als op het kandidatenprofiel. Zodra het functieprofiel is verfijnd, wordt de vacature online gepubliceerd, meestal op mijn eigen website en soms op andere kanalen, zoals in dagbladen of op jobboards. De publicatiestrategie kan variëren afhankelijk van de doelgroep en de markt waarop we ons willen richten.”

executive search

Executive consultant

“Wat L'Invitée onderscheidt, is de kwaliteit en diepgang van de dienstverlening, en een hoog serviceniveau. Ik beschouw mezelf niet enkel als een headhunter, maar eerder als een executive consultant. Ik kijk met een frisse blik, en mijn benadering is empathisch en grondig, waarbij ik rekening houd met zowel de wensen van opdrachtgevers als de belangen van kandidaten. Ik hecht waarde aan eerlijke dienstverlening. Dat betekent dat ik zowel voor opdrachtgevers als voor professionals altijd het beste wil. Als ik merk dat het voor één van de partijen niet gunstig uitpakt dan ben ik daarom ook bereid om het proces opnieuw te doorlopen.

Mijn drang om te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten, leidde me naar de middelbare hotelschool. Een brede managementopleiding bracht me vervolgens in aanraking met werving en selectie, wat een zaadje plantte dat later zou uitgroeien tot mijn bedrijf. De naam van mijn bedrijf, L'Invitée, is een knipoog naar mijn achtergrond. Het betekent ‘gastgenodigde’ in het Frans. Het heeft ook betrekking op het concept van hospitality leadership, wat een meer empathische vorm van leiderschap inhoudt. Mijn bedrijfsfilosofie is hierop geïnspireerd. Empathisch vermogen is een leiderschapskwaliteit waarmee je een organisatie naar een hoger niveau kunt tillen. Leiderschap met empathie komt vanuit het hart en leidt tot betere samenwerkingen, een betere wereld en het levert verbinding op.”

‘De cirkel is rond’

“Een bijzondere match betreft de oud-directeur van een grote bouwonderneming. Toen zijn vrouw ziek werd, verschoof zijn focus naar het mantelzorgen, en koos hij ervoor zijn carrière op pauze te zetten. Na het verlies van zijn vrouw, pakte hij interimwerk bij een installatiebedrijf op. Hij dacht dat het tijd was om rustiger aan te doen, maar kwam erachter dat hij toch te veel terugverlangde naar een leiderschapsrol. Via mijn netwerk kwamen we met elkaar in contact en hielden we contact, ook al was er op dat moment geen passende positie beschikbaar. Toen er plots een directeursrol vrijkwam bij een andere grote bouwonderneming bleek het een geweldige match. Ik herinner me dat hij na de gesprekken terugreed en zei: "Alida, de cirkel is rond." Hij had zijn rol terug. Een bijzonder moment dat ik nooit zal vergeten.

Naast mijn kernactiviteiten bied ik ook carrièreadvies aan. Mijn kracht ligt in het uitvoeren van een nulmeting bij kandidaten die vastlopen in hun huidige werk of omgeving, of die worstelen met een gebrek aan regie. Soms is er behoefte aan het herwinnen van persoonlijk leiderschap, of aan executive coaching. Ik help deze mensen weer grip te krijgen op hun carrière of hun persoonlijke leiderschap te versterken. Ik richt me hierbij op zowel individuele professionals als op organisaties die willen investeren in de groei van hun medewerkers. Mijn kracht ligt in het snel tot de kern komen. Mensen zeggen vaak tegen me dat ik snel de essentie begrijp.”

3Bplus

“De samenwerking tussen L'Invitée en 3Bplus is gericht op het versterken van elkaars netwerk. Hoewel we verschillende diensten aanbieden, kunnen we elkaar helpen met doorverwijzingen en synergie tussen onze expertisegebieden. We delen een gemeenschappelijke benadering van eerlijk zakendoen, het onderhouden van oprechte relaties en ondernemingsdrift. Mijn doel is om mijn bureau in de komende vijf jaar verder te ontwikkelen en uit te breiden. Ik wil een team van consultants opbouwen die dezelfde mensgerichte, eerlijke benadering delen. Mijn werkgebied is landelijk en ik ben gevestigd in Leeuwarden, Zwolle en Amsterdam.”

Alida de Boer is eigenaar van L’Invitée. Je vindt haar op LinkedIn.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: