Zo ziet de Internet of Things (IoT)-markt er in 2020 uit

Het Internet of Things (IoT) is steeds meer aanwezig in ons dagelijks leven, thuis en op het werk. Hoewel de adoptie van de technologie traag is verlopen, is nu goed te zien dat de plannen van bedrijven om te investeren in IoT-oplossingen versnellen.

De IoT-markt groeit nog steeds

Het zijn onder meer verbeterde operationele efficiëntie en productiviteit, het creëren van nieuwe zakelijke kansen en de vermindering van downtime die steeds meer bedrijven overtuigen om IoT in te zetten. Nieuwe ontwikkelingen zoals de komst van 5G en LPWAN zorgen voor verdere groei. Ook de coronacrisis heeft invloed: veel bedrijven maken juist nu een versnelde digitaliseringsslag, waarbij IoT vaak ook een rol speelt.

Met die groei in de inzet van IoT is het natuurlijk interessant om de markt weer eens onder de loep te nemen. De mensen van Saft hebben in onderstaande infographic wat cijfers op een rijtje gezet over de huidige IoT-markt.

Hoeveel IoT-apparaten zijn er in 2020?

Saft doet in onderstaande infographic (via IoT Journaal) zijn best om te inventariseren waar IoT nu staat. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aantal verbonden en actieve IoT-apparaten. Dat zijn er dit jaar wereldwijd zo’n 20,4 miljard stuks (6,4 miljard in 2016). Om dat aantal wat concreter te maken: dit jaar komen er elke seconde 127 nieuwe IoT-apparaten bij. Aangezien de groei er nog niet uit is, wordt het aantal volgend jaar op 25 miljard geschat.

Lees ook: Home automation: het Internet of Things bij je thuis

Bezit en gebruik van verbonden apparaten

  • We zetten de overige cijfers over de IoT-markt ook nog even op een rijtje: gemiddeld gezien bezitten consumenten vier IoT-apparaten. Consumenten vormen in 2020 ook nog steeds de grootste groep gebruikers.
  • Als we kijken naar de functie van de IoT-apparaten die nu gebruikt worden, dan valt op dat de meeste apparaten gebruikt wordt voor informatie en entertainment. Andere grote groepen zijn automotive, huisautomatisering, en beveiliging (van de woning).
  • De (hernieuwde) groei in de IoT-markt begon in 2018. Inmiddels gebruikt 34 procent van de bedrijven verbonden apparaten. Die groei heeft onder meer te maken met de komst van Artificial Intelligence (AI) en machine learning. Andere trends zijn onder meer: aandacht voor ethische IoT (aandacht voor privacy, bias en ownership van data), innovaties op het gebied van sensoren en de betaalbaarheid, en de eerder genoemde komst van draadloze technologie als 5G en LPWAN.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

internet of things iot markt infographic 2020

Wat kan 3Bplus voor jouw bedrijf betekenen?

Wil je meer weten over wat 3Bplus voor je bedrijf kan betekenen op het gebied van het Internet of Things? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van telecom én slimme sensortechnologie, zoals in smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

De toekomst van werk: 3 technologische innovaties op de werkvloer
Dit staat de veiligheid van het Internet of Things (IoT) in de weg
Waarom beveiliging van het Internet of Things (IoT) zo belangrijk is
Is het Internet of Things hetzelfde als AI?

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: