Wat zijn de smart homes trends voor de toekomst?

Smart homes trends: dit zijn 5 smart homes trends voor de toekomst

Wat zijn de smart homes trends voor de (nabije) toekomst? In dit artikel zetten we een aantal trends en verwachtingen op het gebied van smart homes op een rijtje.

Smart homes trends: steeds meer slimme apparaten in huis

Het smart home-concept wint steeds meer terrein in Nederland. De meeste mensen hebben al verschillende slimme apparaten in huis. Het gaat dan vooral om smart tv’s, slimme speakers en slimme beveiligingsproducten. Er is ook een duidelijke toename te zien in slimme verlichting en slimme thermostaten. Deze apparaten zie je ook steeds vaker terugkomen in Nederlandse huishoudens. Dat komt mede omdat de toepassingen steeds bekender en goedkoper worden: bij de bouwmarkt liggen al allerlei toepassingen in de schappen.

Smart homes trends: van gemak naar veiligheid en gezondheid

De markt voor smart homes zal in de (nabije) toekomst vrijwel zeker blijven groeien. Het wordt voor veel mensen steeds interessanter om smart home-producten in huis te halen. De voornaamste redenen om slimme producten te installeren, zijn gemak en comfort. Mensen zien echter ook steeds meer het nut van gezondheidstoepassingen. Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun gezondheid en/of willen betrokken zijn bij het managen van hun ziekten. Hierdoor verplaatst de zorg zich steeds meer naar de woning, zodat mensen ook steeds meer slimme apparaten kopen.

Smart homes trends: meer aandacht voor cybersecurity en privacy

Hackers kunnen vaak vrij eenvoudig allerlei slimme oplossingen hacken. Deze dreigingen zullen toenemen naarmate steeds meer verbonden apparaten worden ingezet. Dat geldt ook voor wearables, zoals fitnessarmbanden. Alhoewel cybersecurity en privacy nog altijd niet heel hoog op de prioriteitenlijst van consumenten staan, is er wel steeds meer aandacht voor. Er wordt (mede dankzij nieuwe privacywetten) druk uitgeoefend op bedrijven om slimme technologie te ontwikkelen die beveiliging en privacy voorop stelt.

Smart homes trends voor de nabije toekomst: dit zijn onze 5 smart homes trends.

Smart homes trends: meer apparaten, maar minder platformen

Op dit moment zijn de meeste smart home-oplossingen niet compatibel met systemen en platformen van andere fabrikanten. Wanneer het installeren al voor problemen zorgt, is de kans op ontevreden klanten natuurlijk erg groot. Een wereldwijde industriestandaard is van cruciaal belang voor de brede acceptatie van de slimme huistechnologie. Gelukkig is er een toename te zien in de mate waarin fabrikanten samenwerken. Helaas heeft dat nog niet tot een uniforme industriestandaard gezorgd, maar het komt wel steeds vaker voor dat apparaten kunnen samenwerken met verschillende platformen.

Smart homes trends: meer en sneller met de komst van 5G

De laatste van onze smart homes trends heeft te maken met 5G. De komst van de vijfde generatie mobiele netwerken belooft een grote impact te hebben op smart home-apparaten. Dankzij 5G kunnen we veel meer apparaten tegelijkertijd te verbinden. En dat is heel belangrijk omdat het aantal apparaten (in dichtbevolkte) gebieden rap toeneemt en ook zal blijven toenemen. Ook de lage latency en de hogere snelheid van 5G zijn een perfecte match met smart home-apparaten. Een sneller netwerk betekent namelijk niet alleen een snellere overdracht van gegevens, het maakt ook geavanceerdere toepassingen mogelijk.

Smart homes trends: wat kan 3Bplus voor je bedrijf betekenen?

Wil je meer weten over wat 3Bplus kan betekenen wat betreft smart homes? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van slimme technologie, zoals in smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: