Het belang van internet voor studentenhuisvesters

In deze serie artikelen bespreken we het belang van internet. Internet is tegenwoordig zelfs een basisvoorziening, zowel voor particulieren als voor het bedrijfsleven. Ook studenten hebben belang bij internet. Studenten willen daar zorgeloos en voordelig internetten, zeker aangezien studeren zonder internet niet gaat. Voor studie, communicatie en vermaak willen studenten altijd beschikken over snel internet. Zodoende is het voor studentenhuisvesters van belang internet te bieden. In dit artikel bespreken we dit belang van internet voor studentenhuisvesters.

Internet voor studentenhuisvesters – informatie

Studenten kunnen het internet gebruiken voor research over elk denkbaar onderwerp. Zeker aangezien kennis snel verandert, verouderen boeken snel, terwijl informatie online veel beter up to date gehouden kan worden. Ook zijn informatiebronnen in hun niet-digitale vorm schaars, hetgeen online geen rol speelt. Daarnaast vergemakkelijkt het databewerking en het uitvoeren van onderzoek. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Internet voor studentenhuisvesters

Internet voor studentenhuisvesters – online studie

Het internet zorgt ervoor dat tijd en plaats geen beperkende factoren meer zijn, zodat er gemakkelijker samengewerkt en geïnteracteerd kan worden met docenten. Daarnaast zijn online opdrachten in te leveren, vakken te volgen en proeftentamens af te leggen. Zelfs het inschrijven voor je studie en het checken van je cijfers dient online te gebeuren. Het internet is compleet geïntegreerd in de studie.

Internet voor studentenhuisvesters – positieve impact

Studenten kennen het internet veel voordelen toe, zo vindt 80% van de studenten dat het internet een positieve impact heeft gehad op hun studie-ervaring, geeft 75% aan het internet te verkiezen boven de bibliotheek en stelt bijna 50% dat digitale contactvormen hen in staat hebben gesteld vragen te stellen aan docenten die zij in de collegezaal niet gesteld zouden hebben.

Internet voor studentenhuisvesters – studieresultaten en skills

De voordelen van het internet heeft ook een concreet effect op de studieresultaten van studenten, zo studeren studenten met toegang tot breedbandinternet in hun woning vaker af en behalen zij betere resultaten op tentamens. Daarnaast vragen banen tegenwoordig ook veel technische skills, die studenten opdoen door het internet te gebruiken.

Tot slot nog een korte definitie van het internet

Internet is een afkorting voor Interconnected Networks, dat zoveel betekent als ‘aan elkaar verbonden netwerken’. Het internet is ook daadwerkelijk een netwerk van miljarden apparaten, verspreid over de hele wereld.

Een modem zorgt voor de verbinding met het internet. Zonder modem kun je niet internetten. Het apparaat vertaalt het signaal van je internetprovider naar informatie die je apparaat kan lezen. Als je meer apparaten wilt verbinden heb je daarnaast ook een router nodig. Het internetsignaal komt via het modem het huis binnen, waarna de router het verdeelt over de apparaten die je wilt verbinden.

Je kunt je apparaten op verschillende manieren verbinden, namelijk bekabeld of draadloos. Om bedraad verbinding te maken, sluit je ethernetkabels aan vanaf je modem naar je apparaat. Tegenwoordig bevatten veel modems of routers ook een wifizender die een draadloos netwerk in de lucht brengt.

Dit artikel is onderdeel van een serie.
Lees meer:
Deel 1 – Het belang van internet: communicatie, informatie en meer 
Deel 2 – Het belang van internet voor recreatie en hospitality 
Deel 3 – Het belang van internet voor de zorg 
Infographic – Het belang van internet voor vier sectoren 
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen internet

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: