Infographic: op weg naar echte AI met deep learning

Deep learning: infographic

Deep learning is een subset van machine learning dat diepe neurale netwerken inzet. In deze infographic geven we een overzicht van deep learning.

Onder de afbeelding vind je een tekstuele weergave van de infographic.

Infographic: op weg naar echte AI met deep learning

Deep learning: Op weg naar echte AI

Deep learning is een subset van machine learning dat diepe neurale netwerken inzet. Een diep neuraal netwerk heeft met meerdere lagen, hetgeen complexe transformaties mogelijk maakt. Diepe neurale netwerken zijn in staat om patronen te ontdekken binnen ongestructureerde data. 

 • Een diep neuraal netwerk: Neuronen in een diep neuraal netwerk sturen een signaal door als ze voldoende gestimuleerd worden. Hiertoe wordt de input gecombineerd met gewichten. De som wordt doorgegeven om te bepalen of en in welke mate het signaal wordt verstuurd. Netwerken eindigen in een kans op een resultaat. 
 • Niet-lineaire transformaties: Elk algoritme in de hiërarchie past een niet-lineaire transformatie toe op zijn input en gebruikt wat hij leert om een statistisch model als output te maken. Herhalingen blijven doorgaan totdat de output een acceptabel niveau van nauwkeurigheid heeft bereikt.
 • Patroonherkenning: Deep learning is state of the art voor patroonherkenning; het gebruikt data met meerdere abstractieniveaus. De eerste laag checkt de aanwezigheid van randen en de tweede motieven. Volgende lagen zouden objecten als combinaties van deze onderdelen detecteren.
 • Een eigen featureset: Hoe verder in het netwerk, hoe complexer de kenmerken die herkend worden, aangezien zij functies van de vorige laag aggregeren. Het voordeel van deep learning is dat het programma zelf de benodigde featureset opbouwt, door naar patronen in data te zoeken. 
 • Deep learning-toepassingen: 
  • Transcriberen van gesproken woorden
  • Medische scans lezen en interpreteren
  • Chatbots en aanbevelingssystemen
  • Fraudedetectie

In onze blog lees je meer artikelen over deep learning.
Ook verwijzen we je graag naar onze whitepaper over slimme oplossingen. Daarin gaan we uitgebreider in op deep learning.

Deze infographic is onderdeel van een serie.

Lees meer:

Deel 1 – Machine learning, neurale netwerken en deep learning uitgelegd
Deel 2 – Wat is deep learning: een introductie
Deel 3 – Hoe werkt deep learning – deep learning uitgelegd
Deel 4 – Voorbeelden van deep learning – de werking uitgelegd
Deel 5 – Toepassingen van deep learning – taal, beeld en zorg
Deel 6 – De toekomst van deep learning – technologie en investeringen
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen deep learning

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: