Infographic: het belang van internet voor vier sectoren

Het nut van internet: infographic

In deze infographic kijken we naar het belang van internet. Voor veel mensen is een snelle internetverbinding een basisvoorziening. We gaan specifiek in op een aantal branches, namelijk recreatie en hospitality, de zorgsector en studentenhuisvesters.

Onder de afbeelding vind je een tekstuele weergave van de infographic.

Infographic: het belang van internet voor vier sectoren

Belang van internet: Voor 4 sectoren

Een snelle internetverbinding is een basisvoorziening geworden, net als water, elektriciteit en een verharde weg. Dat geldt voor particulieren en bedrijven. Zonder deze voorziening is een woonhuis of bedrijf in de nabije toekomst niet meer berekend op de eisen die onze maatschappij en economie eraan stellen.  We bespreken verschillende  sectoren die belang hebben bij internet.

  • Particulieren: Via het internet kunnen mensen op een gemakkelijke en goedkope manier communiceren en informatie vergaren/verspreiden. Internet biedt kansen om het recht van vrijheid van meningsuiting en het recht op informatie te bereiken. Ook kan internet handel en economie verbeteren. Ook raakt internet alle facetten van leefbaarheid en duurzaamheid. 
  • Recreatie en hospitality: Driekwart van de mensen let op de aanwezigheid van wifi tijdens het boeken van accommodatie. In 2016 gebruikte iets meer dan 85% procent internet op reis. Mensen verwachten dat het internet gratis en snel is, zowel op vakantie en bij zakelijke reizen. Het op orde hebben van internet bespaart ondernemers tijd en geld, en maakt geavanceerde ICT-systemen mogelijk. 
  • Zorg: Het gebruik van internet verwijdert geografische barrières en zorgt ervoor dat mensen medische zorg wanneer en waar dit nodig is, kunnen ontvangen. Het gebruik van internet in de zorg kan bijdragen aan kostenbesparing, ook belooft het de kwaliteit van zorg te verbeteren. Het internet zorgt ervoor dat zorgverleners snel toegang tot informatie hebben en medische kennis kunnen delen.
  • Studenten(huisvesters): Studenten kunnen het internet gebruiken voor research. Ook zorgt het ervoor dat tijd en plaats geen beperkende factoren meer zijn. Studenten kennen het internet veel voordelen toe, zo vindt 80% van de studenten dat het internet een positieve impact heeft gehad op hun studie-ervaring. Het internet heeft ook een concreet effect op de studieresultaten van studenten.

Waarom zou je kiezen voor de internet-expertise van 3Bplus?

Meer lezen over wat 3Bplus voor je bedrijf kan betekenen op het gebied van internet? Onze activiteiten spitsen zich toe op alles wat met telecom te maken heeft, inclusief de benodigde netwerken. Kleine en middelgrote ondernemingen adviseren wij graag welk basispakket en welke aanvullende diensten het meest geschikt zijn voor hun activiteiten en groeiambities. Voor grote ondernemingen en instellingen bieden wij passende oplossingen voor hun communicatie-uitdagingen: gestandaardiseerd waar mogelijk, op maat waar nodig. En zoals gezegd zijn we Solution Partner van VodafoneZiggo, zodat je bij ons verzekerd bent van het beste, complete alles-in-een-pakket voor een scherpe prijs.

Deze infographic is onderdeel van een serie.
Lees meer:
Deel 1 – Het belang van internet: communicatie, informatie en meer 
Deel 2 – Het belang van internet voor recreatie en hospitality 
Deel 3 – Het belang van internet voor de zorg 
Deel 4 – Het belang van internet voor studentenhuisvesters 
Bronnen – Bronnen 3Bplus artikelen internet

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: