Gigabit-internet in Rotterdam: wat betekent het voor u?

Rotterdam is de volgende stad waar klanten van VodafoneZiggo internet met een downloadsnelheid tot een gigabit per seconde kunnen ervaren. De knop gaat op 24 maart om. VodafoneZiggo start op die datum met het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in Rotterdam, Vlaardingen, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg. Ruim 370.000 huishoudens en bedrijfsaansluitingen in deze regio kunnen direct overstappen op deze snelle internetverbinding.

Gigabit: sneller internet zonder graven

VodafoneZiggo wil zijn gehele vaste netwerk in twee jaar naar 1 gigabit downloadsnelheden. Dit gebeurt zonder ongemak voor de samenleving en in de woonomgeving. Hele steden of regio’s worden in één keer aangeschakeld, zonder dat er veel graafwerk nodig zijn. Het is bijvoorbeeld niet nodig om straten open te breken.

VodafoneZiggo kan de downloadsnelheid verhogen dankzij een nieuwe technologie, Docsis 3.1. Hiermee kan data veel efficiënter door het netwerk worden getransporteerd. Door toepassing van Doocsis 3.1 is het praktische verschil tussen glasvezel en coax verdwenen. Met andere woorden: met deze technologie is coaxkabel – van wijkkast naar woning – geen beperking meer. Op alle essentiële punten is nieuwe apparatuur geïnstalleerd in datacenters, wijkcentrales tot en met de klantaansluitingen.

Internet van meer dan 1-Gbps met Gigabit

Na installatie wordt op uw VodafoneZiggo-aansluiting meer dan 1-Gbps geleverd. De downloadsnelheid via de kabel vanaf het modem is daarbij maximaal 940-Mbps bij één apparaat. Dit is het standaard-maximum van de Giga-ethernetpoort in het modem. Bij aansluiting van twee apparaten via de kabel is het maximaal 1-Gbps. Indien u over de juiste apparatuur met nieuwste antennes beschikt, is ook via Wifi 1-Gbps aan snelheid te behalen.

Ten opzichte van een 100-Mbps aansluiting is een downloadsnelheid tot 1-Gbps het tienvoudige. Daarmee kunnen klanten met meerder apparaten tegelijk online vrijwel onbeperkt 4K-films, tv-kijken en downloaden.

Meer over Gigabit in Rotterdam vindt u op de website van VodafoneZiggo.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: