Duurzaamheid producten: wat kan 3Bplus betekenen?

Duurzaamheid producten: dit kan 3Bplus voor je bedrijf betekenen

In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van duurzaamheid producten en diensten die 3Bplus aanbiedt. Wil je meer weten over onze duurzaamheid producten en diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

Duurzaamheid producten: krijg grip op je stroomverbruik

De eerste van onze duurzaamheid producten en diensten helpt je grip krijgen op je stroomverbruik. Onze oplossing stelt je in staat om online alle elektrische parameters binnen je netwerk te meten. Of het nu gaat om het lichtnet, machines, ventilatiesystemen of andere verbruikers; met deze oplossing krijg je inzicht in alle mogelijke informatie over het stroomverbruik binnen je organisatie of locatie.

Doordat je het stroomnet kunt meten, kun je je prestaties zo efficiënt mogelijk maken. Met de oplossing kun je precies zien hoe veel elektriciteit je bedrijf gebruikt, tot op het niveau van individuele apparaten. Hiermee heb je de benodigde informatie om verspilde kosten en middelen te reduceren en de operationele efficiëntie van je bedrijf te verbeteren.

De sensoren van de oplossing lezen de gegevens uit en importeren deze in het visualisatiesysteem. De verzamelde data kan online worden bekeken, gemakkelijk gedownload worden of automatisch naar je e-mail verstuurd worden. Ook biedt de oplossing mogelijkheden om problemen op te sporen en meldingen via sms en e-mail in te stellen.

zonnepanelen milieu groene stroom klimaatverandering duurzaamheid

Duurzaamheid producten: slimme huizen, gebouwen en steden

We bieden diverse sensoroplossingen waarmee je bijvoorbeeld bodem-, water- en luchtkwaliteit, grondwaterstand en parkeerbewegingen kan meten. Op basis van die data kun je zaken gericht verbeteren of voorzorgsmaatregelen treffen. Ook voor woningen hebben we complete sensoroplossingen, onder meer gericht op energie-efficiency, waarbij integratie met een slimme meter mogelijk is.

We nemen luchtkwaliteit als voorbeeld.  Met de inzet van ons slimme platform zijn metingen van luchtkwaliteit te koppelen aan weersverwachting en windrichting, of zelfs een trendanalyse daarvan. Dus stel dat de lucht in je omgeving slecht is. Met ons slimme platform kun je bekijken waar de lucht naartoe beweegt en wanneer er gezondere lucht langskomt.

Zoals gezegd is bovenstaande voorbeeld over luchtkwaliteit slechts een van de toepassingen die gerealiseerd kan worden op ons platform. We inventariseren je klantbehoeften en koppelen daar de beste slimme oplossingen aan.

Duurzaamheid producten: waterstofenergie en slimme stekkerdozen

Als je duurzaamheid belangrijk vindt, wil je zoveel mogelijk lokaal gegenereerde groene stroom gebruiken, in plaats van het terug in het energienetwerk te laten vloeien. Hiertoe is het belangrijk dat je ook écht weet of je grijze, groene of blauwe stroom gebruikt. Dat kan met onze oplossing.

Zonnepanelen en windmolens leveren groene stroom. Soms is de opgewekte stroom op dat moment echter helemaal nog niet nodig, bijvoorbeeld als het een vrije dag is. Wanneer de stroom nog niet nodig is, wordt het opgeslagen in waterstofcellen. Deze blauwe stroom wordt vervolgens ingezet als er niet direct groene stroom beschikbaar is. Grijze stroom wordt alleen nog gebruikt op piekmomenten of als er geen groene/blauwe energie voor handen is.

De opslag van energie wordt gecombineerd met slimme stekkerdozen met een kleurcoderingssysteem. Elke soort stroom krijgt daarbij een eigen kleur (groen, blauw, grijs). Op deze manier ziet de gebruiker dat zijn apparaten 's avonds werken op blauwe energie. Gebruikers krijgen een app om te beheren en managen.

Duurzaamheid producten: de slimme jerrycan voor energieopslag

Het bergen van gestrande auto’s moet zo snel mogelijk gebeuren. Bergingsbedrijven stuiten echter steeds vaker op elektrische voertuigen, die lastiger van hun plek te krijgen zijn. Dat betekent dat de berger een set extra wielen moet aanbrengen, terwijl snelheid juist essentieel is.

Door middel van een jerrycan uitgerust met een accu kunnen we een elektrische auto alsnog van voldoende stroom voorzien om deze een paar minuten te laten rijden. Dat betekent dat de auto alsnog op een trailer of van de weg afgereden kan worden – eventueel zelfs naar een laadpaal in de buurt. De jerrycan kan opgeladen worden met groene stroom. In dat opzicht functioneert de jerrycan ook als een buffer. Wanneer de groene stroom van zonnepanelen en windmolens niet direct nodig is, kan het opgeslagen worden in de accu van de jerrycan. Op het moment dat er wel stroom nodig is, wordt de jerrycan gebruikt als energieleverancier.

De jerrycan is slim. Dat betekent dat deze weet wanneer er groene stroom voorradig is en dus wanneer hij zichzelf op moet laden. Op dat moment wordt blauwe stroom gecreëerd. Blauwe stroom is opgeslagen groene energie in een lokale buffer, zoals een accu, waterstofcel of elektrische auto. Deze blauwe stroom kan vervolgens ingezet worden als er niet direct groene stroom beschikbaar is.

Meer weten over de duurzaamheid producten en diensten van 3Bplus?

Wil je meer weten over de duurzaamheid producten en diensten van 3Bplus? We hebben ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in de nieuwste innovaties op het gebied van telecom én slimme technologie, zoals in smart homes. Wij laten je graag de mogelijkheden en de voordelen zien. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: