Duurzaamheid: duurzame bedrijven zijn klimaatwinnaars

Klimaatverandering; we horen er tegenwoordig vrijwel dagelijks over. En dat is hard nodig ook, omdat klimaatverandering voor nogal wat problemen kan zorgen… Niet alleen voor de systemen van de aarde, maar ook voor een groot aantal soorten die er wonen, inclusief de mens! Denk bijvoorbeeld maar aan het effect van een stijging van de zeespiegel, verzuring van de oceanen en extreem weer op onze voedselveiligheid.

Duurzaam gedrag is lastig, ook voor bedrijven

Omdat steeds meer mensen doordrongen raken van hun eigen invloed op klimaatverandering, wordt er gelukkig ook steeds meer over de te nemen maatregelen gesproken. Denk maar eens aan het mondiale klimaatakkoord van Parijs. Er is echter één probleem… Want ondanks de goede wil van de meeste mensen blijkt het in de praktijk toch enorm lastig om niet-duurzaam gedrag helemaal te stoppen. Dat geldt voor consumenten, maar ook voor bedrijven.

Klimaatactie steeds meer op bedrijfsagenda

Er zijn echter ook een hoop positieve berichten. Neem deze column in de Telegraaf. Hierin is te lezen hoe het klimaat bij steeds meer ondernemingen bovenaan de bedrijfsagenda komt te staan. Deze bedrijven willen een positieve bijdrage leveren aan het stoppen van klimaatverandering. Het is daarbij echter natuurlijk wel belangrijk dat een klimaatneutraal beleid óók goed is voor het bedrijf!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

gebouw bomen groen duurzaamheid smart stad city

Grote voor- én nadelen voor niet-duurzame bedrijven

Wij schreven eerder al over de voordelen van duurzaam ondernemen. Deze voordelen zijn onmiskenbaar! Wat interessant is, is dat nu ook steeds duidelijker wordt dat ondernemers die geen klimaatbeleid voeren ook daadwerkelijk slechter af zijn! Dat is onder meer te zien bij het afsluiten van leningen en verzekeringen, waarbij deze klimaatachterblijvers meer rente en premie betalen. Ook zijn deze bedrijven minder aantrekkelijk voor stakeholders én trekken ze minder talentvolle medewerkers aan.

Bedrijven hebben dus eigenlijk geen reden meer om niet duurzaam te ondernemen. Duurzame bedrijven zijn namelijk klimaatwinnaars!

Meer lezen over duurzaamheid voor bedrijven?

Misschien vind je dit ook interessant:

Duurzaamheid door bedrijven bevorderen
Duurzaam ondernemen – wat is duurzaamheid voor bedrijven?
Voorbeelden van duurzaamheid voor bedrijven
Hoe wordt een bedrijf duurzaam – een businessmodel voor duurzaamheid

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: