De toepassing van Artificial Intelligence in de financiële sector

We schrijven met grote regelmaat over toepassingen van Artificial Intelligence (AI), bijvoorbeeld in de financiële sector. Het blijkt dat organisaties die deze technologie inzetten vaak flink hogere jaarwinsten mogen noteren dan bedrijven die het zonder moeten stellen. Ook kan AI helpen om kosten te beperken, zo lezen we in een rapport van Business Insider Intelligence.

De inzet van AI in de financiële sector

De potentiële kostenbesparing voor banken door AI-toepassingen wordt geschat op 447 miljard dollar tegen 2023. Gelukkig is zo’n 80 procent van de banken zich bewust van de voordelen van AI. Dat blijkt uit een peiling van OpenText onder financiële dienstverleners. Het is zodoende ook niet verbazingwekkend dat veel banken AI-oplossingen willen implementeren. Aanvullend blijkt uit een rapport van Evidence Lab dat driekwart van de respondenten bij banken met meer dan 100 miljard dollar aan activa aangeeft reeds gebruik te maken van AI-strategieën. Bij banken met minder dan 100 miljard dollar aan activa daalt dat percentage naar 46 procent.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

data gegevens

Welke AI-toepassingen vind je in de financiële sector?

Een paar AI-oplossingen kom je al veelvuldig tegen in de financiële sector. Het gaat dan bijvoorbeeld om chatbots, waarmee een bank 24/7 bereikbaar kan zijn voor zijn klanten. Andere veelgebruikte oplossingen hebben te maken met het tegengaan van fraude en het controleren van klanten. Met dat laatste bedoelen we bijvoorbeeld checks voor het wel of niet accepteren van klanten.

Wat zijn de voordelen van AI voor de financiële sector?

Concluderend kunnen banken en andere financiële dienstverleners op meerdere fronten profiteren van AI-oplossingen: van kostenbesparingen tot het beter bedienen van klanten. Banken die al succesvol AI-oplossingen hebben geïmplementeerd, benadrukken de noodzaak van een holistische strategie die zich richt op meerdere onderdelen van het bedrijf.

Het gehele rapport van Business Insider Intelligence vind je hier.

Meer lezen over dit onderwerp?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Belangrijke uitdagingen in het tijdperk van Big Data
Predictive maintenance nog weinig gebruikt in maakindustrie
Brandweer test slimme drone van Technische Universiteit Eindhoven
Slimme verkoopstalletjes met sensoren om diefstal tegen te gaan

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: