Dit is waarom cybersecurity solutions belangrijk zijn

Cybersecurity solutions: waarom cybersecurity solutions belangrijk zijn

Waarom is het als bedrijf zo belangrijk om je te verdiepen in cybersecurity solutions? In dit artikel leggen we je graag uit wat je te winnen hebt bij goede cybersecurity solutions.

Cybersecurity solutions: een definitie van cybersecurity

Voortaan we ingaan op cybersecurity solutions eerst even een definitie. Wat is cybersecurity? Cybersecurity is het beschermen van je systemen, netwerken, programma’s, bestanden en data tegen digitale aanvallen, ook wel cyberaanvallen genoemd. Het gaat dus om beveiligingsmaatregelen die cyberaanvallen voorkomen of in ieder geval helpen beperken, én ook om het herstellen van schade die ontstaat wanneer een aanval toch slaagt.

Cybersecurity solutions: waarom word je aangevallen?

Wereldwijd blijft het aantal cyberaanvallen nog altijd snel toenemen. Cybercrime is meestal gericht op het openen, wijzigen of vernietigen van gevoelige informatie, het afpersen van gebruikers of het frustreren van bedrijfsprocessen. Iedere organisatie vormt namelijk een mogelijk doelwit. Dat geldt ook voor kleinere bedrijven, die misschien aannemen dat er bij hen niets te halen valt. Toch kunnen ook zij slachtoffer worden van inbreuken op privacy, identiteitsfraude en afpersing.

Waarom zijn cybersecurity solutions belangrijk? We vertellen je meer over cybersecurity solutions.

Cybersecurity solutions: de gevaren van het internet

Bedrijven zijn op steeds meer manieren verbonden met internet. Computers, laptops, mobiele telefoons; en dan hebben we het alleen nog maar over de devices van je medewerkers. Misschien werk je ook wel in de cloud of gebruik je steeds meer Internet of Things-apparaten, die via het internet met elkaar verbonden zijn. Dat er zoveel apparaten verbonden zijn aan het internet maakt je bedrijf kwetsbaar. Het vormt namelijk een mogelijke ingang voor hackers. Lukt het hen om toegang te krijgen tot systemen, netwerken, programma’s, bestanden en data dan kan de schade groot zijn.

Cybersecurity solutions: investeer in technologie en werknemers

Helaas is het nooit helemaal mogelijk om incidenten volledig te voorkomen. Wel kun je een aantal maatregelen treffen, die het hackers zo moeilijk mogelijk maken. Wil je je bedrijf beveiligen tegen digitale aanvallen dan zijn er meerdere beveiligingslagen nodig. Met andere woorden: je moet je systemen, netwerken, programma’s en data allemaal succesvol beveiligen. Om tot een succesvolle strategie te komen, is het nodig dat technologie en gebruikers elkaar aanvullen.

Zonder de juiste cybersecurity solutions kunnen je werknemers zichzelf nooit beschermen tegen cyberaanvallen. Het is daarom belangrijk dat bedrijven hun apparaten en netwerken beveiligen, bijvoorbeeld met firewalls, anti-malwaresoftware en encryptie. Het gaat in het kader van technologie ook om het maken van back-ups en het meteen downloaden en installeren van nieuwe updates en patches voor je apparaten.

Omdat hackers meestal door (onopzettelijke) fouten van werknemers binnenkomen, is het daarnaast minstens zo belangrijk om werknemers bewust te maken van de gevaren en hen te trainen. Leer hen bijvoorbeeld dat het belangrijk is om sterke wachtwoorden te kiezen en niet zomaar bijlagen in e‑mails te openen.

Cybersecurity solutions: maatregelen die iedereen kan nemen

Ten slotte zetten we nog wel algemene tips op een rijtje. Je bedrijf zo goed mogelijk beschermen tegen cybercrime begint met het nemen van een aantal simpele stappen:

  • Gebruik anti-malwaresoftware om te scannen op malware, spyware en andere virussen
  • Gebruik een firewall om in- en uitgaand verkeer te monitoren en eventueel te blokkeren
  • Beperk toegangsrechten tot enkel de noodzakelijke mensen
  • Gebruik sterke inloggegevens en wachtwoorden
  • Gebruik encryptie, oftewel het versleutelen van bestanden of verbindingen
  • Download en installeer nieuwe patches en updates zo snel mogelijk
  • Werknemers bewustmaken en trainen

Wat biedt 3Bplus voor cybersecurity solutions?

Wil je meer weten over het beveiliging van je bestaande systemen, netwerken, programma’s en data? Neem dan gerust contact met ons op. Ook voor vragen over het beveiligen van bijvoorbeeld de cloud, 5G en Internet of Things (IoT) staan we altijd vrijblijvend tot je beschikking. We kunnen je meer vertellen over bestaande cybersecurity solutions, maar denken ook graag mee over maatwerkoplossingen, speciaal voor jouw situatie.

Related articles

Popular articles

PrivacybeleidCookie beleid
3Bplus © All rights reserved
WEBSITE PROJECT: